'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η μακρά ύφεση θα φέρει κοινωνική αναταραχή...

Στα 213 εκατ. θα φτάσουν οι άνεργοι το 2010 - Αργεί η ανάκαμψη στην αγορά εργασίας

Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO) προειδοποίησε για την αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή καθώς τώρα διαβλέπει πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας απασχόλησης θα καθυστερήσει ως το 2015. Δηλαδή, δύο χρόνια αργότερα από τις αρχικές του εκτιμήσεις ότι η αγορά εργασίας θα ανέκαμπτε στα προ της κρίσης επίπεδα του 2013.



Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό, ο οποίος υπάγεται στον ΟΗΕ, απαιτούνται γύρω στα 22 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, 14 εκατομ. στις πλούσιες χώρες και 8 εκατομ. στις ...

αναπτυσσόμενες.


Ο οργανισμός προειδοποιεί σήμερα για μία μακρά "ύφεση στην αγορά εργασίας" και επισημαίνει πως η κοινωνική αντίδραση έναντι της κρίσης έχει ήδη καταγραφεί σε τουλάχιστον 25 χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται και ορισμένες αναδυόμενες οικονομίες που ανακάμπτουν.


Ο Raymond Torres, βασικός συγγραφέας της ετήσιας έκθεσης του ILO's World of Work report, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, προειδοποιεί τις κυβερνήσεις να μην αποσύρουν τα προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης όσο η οικονομική ανάκαμψη παραμένει αδύνατη.Η πρόωρη απόσυρση αυτών των μέτρων και η μη κατάλληλη αντιμετώπιση των θεμελιακών αιτίων της κρίσης εξηγούν τις δυσοίωνες προβλέψεις για την απασχόληση.


Σημειωτέον, πως απ' όταν ξεκίνησε η κρίση το 2007, γύρω στα 30-35 εκατομ. θέσεις εργασίας χάθηκαν παγκοσμίως. Ο ILO προβλέπει πως η παγκόσμια ανεργία θα ανέλθει σε 213 εκατομμύρια φέτος με ποσοστό 6,5%. Για τις ΗΠΑ, ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης που χρειάζεται για να ανακτηθούν τα προ της κρίσης επίπεδα είναι 6,9 εκατομ.


Τέλος, ο ILO συνιστά τρεις πολιτικές για μία οικονομική ανάκαμψη με αύξηση της απασχόλησης :


• Ενεργές πολιτικές αγοράς εργασίας με εκπαίδευση και μοίρασμα της εργασίας ώστε να απορροφηθούν νέοι άνθρωποι.


• Στενότερη σύνδεση μισθών και κερδών παραγωγικότητας στις πλεονασματικές χώρες ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση και η δημιουργία απασχόλησης.


• Μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα για την διασφάλιση της διοχέτευσης των αποταμιεύσεων σε παραγωγικές επενδύσεις και τη δημιουργία περισσότερων σταθερών θέσεων απασχόλησης. 


http://fonaklas.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου