'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Θεράπευσαν καρκινοπαθή από τον ιό του AIDS!!!!

Ενα μικρό θαύμα πέτυχαν Γερμανοί ερευνητές στον τομέα της αντιμετώπισης του ιού του AIDS.  

Αν και στο συγκεκριμένο πεδίο η χρήση του όρου «θεραπεία» θεωρείται σχεδόν απαγορευτική, οι ειδικοί κατάφεραν να απαλλάξουν από τον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό καρκινοπαθή φορέα του AIDS υποβάλλοντάς τον σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Ο ασθενής, ο οποίος έπασχε και από AIDS και από λευχαιμία, υποβλήθηκε το 2007 σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από δότη, ο οποίος έφερε τη γενετική μετάλλαξη που προσφέρει στους ασθενείς φυσική ανοσία στον ιό.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη μεταμόσχευση ο Τόμας Σνάιντερ και οι συνάδελφοί του από το Berlin Charite Hospital ανακοίνωσαν ότι ο ασθενής τους είναι πλέον απαλλαγμένος από τη νόσο, η οποία μάλιστα δεν φαίνεται να κρύβεται πουθενά στον οργανισμό του.
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι επετεύχθη θεραπεία του HIV για τον συγκεκριμένο ασθενή» αναφέρουν στην επιθεώρηση «Blood», επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η μέθοδος αυτή να αποτελέσει γενικευμένη θεραπεία για τη νόσο.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί την τελευταία εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, καθώς προϋποθέτει την καταστροφή του μυελού του ασθενούς -μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία- και τη χρήση μοσχεύματος από απόλυτα συμβατό δότη, ενώ η ανάρρωση διαρκεί μήνες.

Η ομάδα του Τόμας Σνάιντερ παρακολουθούσε στενά τον ασθενή όλο αυτό το διάστημα, παίρνοντας συνεχώς δείγματα από το κόλον, το ήπαρ, τον μυελό των οστών και τον εγκέφαλο, αναζητώντας ίχνη του ιού, ο οποίος είναι δύσκολο να ανιχνευτεί αν δεν εκδηλωθεί ενεργή μόλυνση σε κύτταρα. Από τις εξετάσεις ωστόσο, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του HIV στον οργανισμό του.

Αντιθέτως, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς λειτουργεί πλήρως και παραμένει γενετικά πανομοιότυπο με αυτό του δότη.
Το επίτευγμα των Γερμανών επιστημόνων ωστόσο, δεν «αγκαλιάστηκε» από την επιστημονική κοινότητα, κυρίως λόγω της επικινδυνότητας της μεθόδου. «Δεν είναι πρακτική μέθοδος και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο» διευκρινίζει ο Ρόμπερτ Γκάλο, ένας από τους επιστήμονες που συνέλαβαν στην ανακάλυψη του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), που προκαλεί το AIDS.


espressonews.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου