'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αποφυλακίζεται ο Ασάνζ-πέρριψε την έφεση το βρετανικό δικαστήριο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους θα αφεθεί σήμερα ο Τζούλιαν Ασάνζ, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε αργά το μεσημέρι την έφεση κατά της αρχικής απόφασης για αποφυλάκισή του.

Ο βρετανός δικαστής Ντάνκαν Ουίσιλι δεν έκανε δεκτή την έφεση, αποφασίζοντας να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής του Wikileaks, με την καταβολή εγγύησης. «Απόλυτα ικανοποιημένος» από την απόφαση δήλωσε ο συνήγορος του Αυστραλού ιδρυτή του Wikileaks.

Ο Ασάνζ -που κρατείται στις φυλακές από τις 7 Δεκεμβρίου- θα αποφυλακιστεί αφού καταβάλει χρηματική εγγύηση 240.000 λιρών (200.000 σήμερα σε μετρητά και άλλες 40.000 σε δύο δόσεις των 20.000 λιρών).

Θα παραμείνει, όμως, στη Βρετανία -σε «εξοχική κατοικία»- με αυστηρά περιοριστικούς όρους μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, οπότε θα εξεταστεί το αίτημα για έκδοσή του που έχει υποβάλει η Σουηδία.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), μεταφερόμενος με βαν από τις φυλακές όπου κρατείται.

Ο ανταποκριτής του Associated Press μεταδίδει ότι, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο ξέσπασε σε ζητωκραυγές.

Οι Βρετανοί άσκησαν την έφεση

Κατά της υπό όρους αποφυλάκισής επιχειρηματολόγησε βρετανός εισαγγελέας. Παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε αναφερθεί πως η έφεση ασκήθηκε από τη Σουηδία, η εφημερίδα Guardian και το BBC αναφέρουν ότι η προσφυγή έγινε από Βρετανούς εισαγγελείς, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις σουηδικές αρχές.

Η Κάριν Ρόσαντερ, εκπρόσωπος Τύπου της Εισαγγελίας της Σουηδίας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «οι Σουηδοί εισαγγελείς δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις στη Βρετανία. Έτσι, ο χειρισμός της υπόθεσης εναπόκειται αποκλειστικά στις βρετανικές αρχές». Σε ανάλογη δήλωση προέβη και η διευθύντρια της Εισαγγελίας, Μαριάν Νι.

http://www.news21.gr/content.php?cid=101#c17565

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου