'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Προσοχή, ασυνείδητοι !!!!

Θύματα απατεώνων έπεσαν αρκετοί πολίτες της Καρδίτσας και η Αστυνομία συνέστησε στους πολίτες να μην εμπιστεύονται με ευκολία άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι ή εκπρόσωποι υπηρεσιών, επιχειρήσεων ή χρηματοπιστωτικών εταιρειών, χωρίς να διαθέτουν τις νόμιμες διαπιστεύσεις. 
 
Αφορμή δόθηκε ύστερα από περιστατικό εξαπάτησης μίας 80χρονης στη Μαγουλίτσα, καθώς τρία άτομα, προφασιζόμενα ότι ο εγγονός της χρωστάει στην εφορία, κατάφεραν να της αποσπάσουν 400 ευρώ.

Επιπλέον, σε παρόμοιο περιστατικό, ένας άνδρας κατάφερε να εξαπατήσει τρεις πολίτες, προφασιζόμενος ότι μπορούσε να συνάψει δάνεια επαγγελματικά και καταναλωτικά. Ο δράστης είχε μάλιστα το θράσος να διαφημίσει τις... υπηρεσίες του στον τοπικό Τύπο με την εξής αγγελία: «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ Α.Φ.Μ. Ή ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ κος ΓΙΩΡΓΟΣ τηλ.698...».


Τα ανυποψίαστα θύματα επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του, με σκοπό να ζητήσουν τη σύναψη δανείων, ενός επαγγελματικού ύψους 20.000 ευρώ, ενός καταναλωτικού ύψους 20.000 ευρώ και ενός δανείου ύψους 10.000 ευρώ, δίνοντας στον δράστη τα προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, Α.Φ.Μ. και βεβαίωση έναρξης του επαγγέλματός τους).


Ύστερα από λίγες ημέρες, ο δράστης ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους παθόντες, λέγοντάς τους ότι τα ζητούμενα δάνεια έχουν εγκριθεί και θα κατατεθούν σε λογαριασμό τραπεζών. Έπειτα, τους ζήτησε να καταθέσουν σε τράπεζα το ποσό των 300 ευρώ έκαστος ως δήθεν έξοδα κίνησης, για κάθε δάνειο.


Οι εξαπατηθέντες κατέθεσαν τα χρήματα σε υποκατάστημα της τράπεζας στην Κατερίνη, όπως είχε προσυμφωνηθεί, και έκτοτε έχασαν τα ίχνη του δράστη, καθώς το τηλέφωνό του ήταν μονίμως απενεργοποιημένο.


Προανάκριση για τις προαναφερθείσες περιπτώσεις διενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.


Πηγή: trikalanews.gr
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου