'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί έδειραν τον Χατζηδάκη;;

Το θέαμα με τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή Κ.Χατζηδάκη ήταν σοκαριστικό και άκρως ανησυχητικό αλλά δυστυχώς έχει την εξήγηση του.
Στα πλάνα βλέπαμε «κανονικούς» ανθρώπους ,όχι κουκουλοφόρους , να τον βαράνε να του πετάνε μπουκάλια και καφέδες να τον κυνηγάνε για να τον λιντσάρουν. 
 
Δεν ήταν κουκουλοφόροι ,δεν ήταν οι γνωστοί άγνωστοι που σπάνε βιτρίνες και καίνε με μολότοφ αυτοκίνητα. Τα έκαναν και αυτά την Τετάρτη για να μην ξεχνιόμαστε.

Ήταν πολίτες που μάλλον συμμετείχαν στην πορεία , όχι πιτσιρικάδες, αγανακτισμένοι και προφανώς θολωμένοι με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι πιο προνοητικοί μάλιστα είχαν και τις ομπρελίτσες τους μαζί γιατί ο καιρός ήταν βροχερός ,αλλά πιο πολύ τις χρησιμοποίησαν κατά του Χατζηδάκη παρά για να προστατευτούν από την βροχή!

Δεδομένο επίσης θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν χτυπούσαν το συγκεκριμένο πρόσωπο γιατί τους είχε ενοχλήσει με κάτι που είχε πει ή κάτι που είχε κάνει, αλλά στο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη ξυλοκοπούσαν όλο το πολιτικό σύστημα και όλους τους βουλευτές.

Να είστε σίγουροι ότι εκείνη την ώρα όποιος βουλευτής και εάν βρισκόταν σε κείνο το σημείο μάλλον θα τις έτρωγε!

Τι σημαίνει αυτό και πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Πολύ απλά ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, έχει λυγίσει από τα μέτρα και τις περικοπές και ξεσπάει με οργή κατά αυτών που τους θεωρεί υπευθύνους για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας , τους πολιτικούς.

Τα όσα έγιναν με τον Κ.Χατζηδάκη δυστυχώς δείχνουν ότι πλέον δεν υπάρχουν στην αντίδραση του κόσμου όρια φραγμοί και αναστολές.

Και αυτό είναι και το επικίνδυνο ,διότι δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει αυτή η ιστορία την επόμενη φορά.

Είναι σαφές ότι με τέτοια απαράδεκτα επεισόδια ,που καταδικάζουμε όλοι ,όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτε αλλά μάλλον η κατάσταση και το κλίμα χειροτερεύουν. Ούτε η τρόικα θα φύγει, ούτε το μνημόνιο θα αποσυρθεί ,ούτε η χώρα θα ξεχρεώσει , ούτε θα αυξηθούν οι μισθοί ,ούτε θα σταματήσουν οι περικοπές και οι απολύσεις επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι έδειραν τον Χατζηδάκη.

Το μόνο που κατάφεραν ήταν για μία ακόμη φορά η Ελλάδα να κάνει τον γύρο του κόσμου με τον αιματοβαμμένο πρώην υπουργό.

Και φυσικά δεν είναι σοβαρά τα επιχειρήματα του τύπου , δεν αντέχουμε άλλο ,τους δίνουμε ένα μάθημα, δεν καταλαβαίνουν από λόγια αλλά μόνο από πράξεις , οι 300 φταίνε για όλα και τα υπόλοιπα που λέγονται καθημερινά στα καφενεία και στις λαϊκές από τους λεγόμενους αγανακτισμένους πολίτες . Και το να μην αντέχουν άλλο είναι σεβαστό εξηγήσιμο και κατανοητό .Το να βαράνε όμως όποιον βρίσκουν μπροστά τους επειδή έτσι γουστάρουν δεν έχει καμία λογική και δεν τους λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα. Με αυτό τον τρόπο δεν χτυπάνε την εξουσία όπως νομίζουν αλλά την ίδια την κοινωνία, τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τα προβλήματα δεν λύνονται με γιουρούσια, η κρίση μιας χώρας δεν αντιμετωπίζεται με αντιδράσεις όχλου, η δημοκρατία δεν μπορεί να προσαρμόζεται με τα γούστα και τις αθλιότητες κάποιων ανεγκέφαλων.

Όσο το γρηγορότερο το καταλάβουν αυτό τόσο το καλύτερο για όλους μας.
 
Φίλιππος Φιλιππακόπουλος
Sourta-ferta

2 σχόλια: