'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΟΑΣΗ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) - Καταφύγιο αστέγων και τοξικομανών.....

«Ρημάζει» το ιστορικό κτίριο του Άρη Κωνσταντινίδη, στο κέντρο της πόλης που παραμένει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο μετά το κλείσιμο της Όασης.

Τα αιτήματα πολιτών και φορέων τα τελευταία χρόνια για ανάδειξη και αξιοποίηση του διατηρητέου κτιρίου, προς όφελος των πολιτών έπεσαν στο «κενό» και η προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει ουσιαστικά μείνει στη μέση.

Εδώ και αρκετούς μήνες δεν γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου, παρά μόνο έχει μείνει ο ξύλινος φράχτης που εμποδίζει τα περίεργα βλέμματα.Αντίθετα στο εσωτερικό του χώρου υπάρχουν πάσης φύσεως σκουπίδια και αποτελεί «καταφύγιο» για αστέγους ή ακόμη «άνδρο»για χρήστες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πολίτες που βρίσκονται καθημερινά στο χώρο της κεντρικής πλατείας η ΟΑΣΗ έχει μετατραπεί σε ένα δημόσιο «αποχωρητήριο» και αργά ή γρήγορα θα αποτελεί μία εστία μόλυνσης.Το χειρότερο είναι πως αυτές τις ημέρες λίγα μέτρα μακριά από τον χώρο της Όασης, εκατοντάδες παιδιά παίζουν καθημερινά στο χριστουγεννιάτικο λούνα πάρκ που έχει στηθεί.

Αν και το ζήτημα της αξιοποίησης της Όασης δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή καθώς υπάρχουν επείγοντα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως αυτά των εργαζομένων και των οικονομικών θεμάτων, η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος έχουν τοποθετηθεί προεκλογικά για το θέμα.

Όπως επανέλαβε, «πρόκειται για ένα χώρο που αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πόλη των Ιωαννίνων και στόχος είναι η πλήρης αποκατάστασή του με βάση την αρχική μελέτη – δεδομένου ότι έχει χαρακτριστεί διατηρητέο – και η λειτουργία του, ως καφενείου και εστιατορίου, μέσα και από την σύμπραξη με ιδιώτες και με τους όρους που θα καθοριστούν στο δημοτικό συμβούλιο».

Ας ελπίσουμε ότι οι όποιες παρεμβάσεις θα αποφασιστούν και θα υλοποιηθούν πριν να είναι πολύ αργά, ώστε να αλλάξει και η σημερινή άσχημη εικόνα που υπάρχει στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
http://epirusgate.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου