'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Παραδόθηκε στους Αθηναίους το ανακαινισμένο Πεδίον του Αρεως!!!

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Πεδίου του Αρεως πραγματοποίησε  η Υπερνομαρχία Αθηνών, παρουσιάζοντας το έργο της ανάπλασης του ιστορικού πάρκου, που φιλοδοξεί να βάλει τη δική του σφραγίδα του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι που με το τέλος του θεσμού της Υπερνομαρχίας παραδίδουμε στους Αθηναίους δύο τεράστια έργα πρασίνου.

Το Αττικό ʼλσος που είναι έτοιμο ήδη από την άνοιξη και το Πεδίο του Αρεως, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, το ιστορικό πάρκο της Αθήνας συνδεδεμένο με λαϊκούς αγώνες για πάρα πολλές δεκαετίες», ανέφερε σε δήλωσή της με αφορμή την παράδοση του ανακαινισμένου πάρκου η υπερνομάρχης Αθηνών Ντίνα Μπέη.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τον περίπατό τους σε ένα πάρκο εφάμιλλο με αυτά του εξωτερικού και να περιπλανηθούν μεταξύ άλλων στον κεντρικό πεζόδρομο με τα δυο υπερσύγχρονα σιντριβάνια, στον μινωικό λαβύρινθο με το βοτανικό κήπο της Αττικής, στο ροδώνα με τις πέργκολες και το σπειροειδές ποταμάκι, στην υδάτινη διαδρομή με τα πλατάνια, στην οδό των Ηρώων με τους φοίνικες και τις προτομές των Ηρώων του 1821, καθώς και στο Μνημείο Ιερού Λόχου.

Όλες οι παρεμβάσεις που προβλέπονταν στη μελέτη του αρχιτέκτονα της ανάπλασης Αλέξανδρου Τομπάζη, έγιναν με βάση περιβαλλοντικές προδιαγραφές.


http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c17650

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου