'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πιστωτικές στο συρτάρι..!!!

Δ
ραστική μείωση στη χρήση πιστωτικής κάρτας δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα από πλευράς των καταναλωτών, με αποτέλεσμα την έξοδο ενός εκατομμυρίου πιστωτικών καρτών από την αγορά. 

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι εντός του 2011 θα μειωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των ενεργών πιστωτικών καρτών.

Τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών, βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, έχουν μειωθεί στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με το ρυθμό πιστωτικής επέκτασης να κινείται στο -4,1% και των καταναλωτικών δανείων στο -1,7%. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, ένα ακόμα εκατομμύριο πιστωτικές κάρτες βρίσκονται στο κόκκινο δεδομένου ότι έχουν περάσει σε τρίμηνη καθυστέρηση, καθώς οι καταναλωτές να αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και την ελάχιστη καταβολή. 

Η κορύφωση στις κόκκινες οφειλές αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2011 και οι τράπεζες αναζητούν τρόπους να διευκολύνουν τους καταναλωτές να πληρώσουν. 

Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών εμφανίζουν πτώση της τάξης του 15% για είδη ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικά από την αρχή του χρόνου, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η πτώση στους τζίρους που πραγματοποιούνται, αφού αφορούν αγορές μικρότερης αξίας.
Κατακόρυφη πτώση της τάξης του 25% με 30% σημειώθηκε στις αναλήψεις μετρητών από πιστωτικές κάρτες. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιορίστηκαν σημαντικά τα όρια ανάληψης μετρητών από πιστωτικές κάρτες, καθώς οι τράπεζες διαπίστωσαν ότι χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκαναν κυρίως οι καταναλωτές που αδυνατούσαν να πληρώσουν τις μηνιαίες δόσεις τους. 

Εκτός αυτού, σε περίπτωση που ο καταναλωτής καθυστερήσει έστω και μία ημέρα να πληρώσει την ελάχιστη καταβολή της μηνιαίας δόσης, τότε μπαίνει φραγή στην κάρτα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ. 

Να σημειωθεί ότι εμφανίζουν μικρή άνοδο, στο δύο περίπου τοις εκατό, οι αγορές με πιστωτικές κάρτες από τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα. 


http://dete.gr/news.php?article_id=19087

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου