'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΤΡΑ: Αστυνομικοί σε ρόλο καλού Σαμαρείτη!!!!

Μ
έχρι και... ρόλο νοσοκόμου αναλαμβάνουν πολλές φορές οι άνδρες της άμεσης δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ, όταν παρουσιάζεται η ανάγκη. 

Και ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα που ζουν μόνοι και χρειάζονται ένα χέρι βοηθείας.

Όπως ακριβώς συνέβη την προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή της Ανθούπολης. Μία ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη της σε μονοκατοικία είχε πέσει από το κρεβάτι της και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. 


Οι γείτονες που άκουσαν τις φωνές της, είναι επίσης προχωρημένης ηλικίας, οπότε ήσαν ανήμποροι να προσφέρουν μόνοι τους βοήθεια. Γι' αυτό αποφάσισαν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία. Από το κέντρο επιχειρήσεων της άμεσης δράσης της Πάτρας δόθηκε σήμα σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που περιπολούσαν εκείνη την ώρα και έσπευσαν για να δουν τι συμβαίνει. 

Έφτασαν στο σπίτι της γιαγιάς, χτύπησαν την εξώπορτα κι εκείνη από μέσα φώναζε βοήθεια. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να παραβιάσουν την πόρτα φοβούμενοι ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κινδύνευε.

Όταν μπήκαν στο σπίτι και προχώρησαν προς το δωμάτιό της είδαν την άτυχη γυναίκα πεσμένη στο πάτωμα να κλαίει και να φωνάζει. «Μην ανησυχείς γιαγιά, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε», της είπε ο επικεφαλής της ομάδας. 

Οι αστυνομικοί τη σήκωσαν, την έβαλαν στο κρεβάτι και της προσέφεραν νερό και... παρέα που για εκείνη ήταν το σημαντικότερο! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα η ηλικιωμένη έπρεπε να πάρει το φάρμακό της. Το είπε στους αστυνομικούς, εκείνοι έψαξαν, βρήκαν τα φάρμακα και της έδωσαν το κατάλληλο χάπι. Γενικώς, τη φρόντισαν σαν μητέρα τους! 

Τους πηγαίνουν μέχρι και τα ψώνια...
«Είναι ανθρώπινες καταστάσεις τις οποίες δεν προσεγγίσεις επαγγελματικά. Ο ρόλος μας δεν είναι να κυνηγάμε τους κακούς, αλλά να προσφέρουμε βοήθεια και στους καλούς. Να υπηρετούμε τους πολίτες όταν μας έχουν ανάγκη...», μας είπε ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη ομάδα και έσπευσε κι αυτός στο συμβάν με την ηλικιωμένη.


Θυμίζουμε ότι και παλιότερα είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό με ηλικιωμένο στα Προσφυγικά. Και μάλιστα υπάρχουν τέτοια άτομα που ζητούν τηλέφωνα αστυνομικών και επειδή είναι μόνοι επικοινωνούν συχνά μαζί τους. Και ακόμα κι αν είναι εκτός ωραρίου, αρκετοί αστυνομικοί κάνουν αγγαρείες. Μέχρι και ψώνια τους πηγαίνουν... 

 http://dete.gr/news.php?article_id=17619

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου