'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

«Χαλαρά»… Χριστούγεννα θέλουν οι Ιάπωνες!!!!

Ως διέξοδο από την σκληρή καθημερινότητά τους βλέπουν τα φετινά Χριστούγεννα οι Ιάπωνες.
Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία έρευνας, Macromill, τα ζευγάρια στην Ιαπωνία προτιμούν μία ήσυχη βραδιά στο σπίτι.

Αυτή θεωρείται μεγάλη αλλαγή για τα δεδομένα της Ιαπωνίας, η οικονομία της οποίας άνθιζε πριν από 20 χρόνια όταν τα ζευγάρια επωφελούνταν τις γιορτές για να βγουν και να ξοδέψουν μεγάλα ποσά σε δείπνο σε ακριβά εστιατόρια ή σε επισκέψεις στην Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο.

Η παραμονή των Χριστουγέννων ήταν κατά παράδοση η «μεγάλη βραδιά» των ζευγαριών στην Ιαπωνία, μία τόσο ρομαντική μέρα όπως είναι σε άλλες χώρες η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αλλά τα Χριστούγεννα, μία ημέρα χωρίς θρησκευτική χροιά στην Ιαπωνία, κατά την οποία οι επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές, δεν θεωρείτο ποτέ κάτι ιδιαίτερο. Για να συγκρίνει τις διαφορετικές τάσεις ανάμεσα στις γενιές, η Macromill ζήτησε από ανύπαντρους ανθρώπους στα 20 και στα 30 τους να απαντήσουν πώς πέρασαν τα Χριστούγεννα τα τελευταία πέντε χρόνια κι από εκείνους που είναι άνω των 40 πώς πέρασαν τις συγκεκριμένες γιορτές κατά την περίοδο 1986-1990.

Μόνο το 39% της πρώτης ηλικιακής ομάδας απάντησαν ότι βγήκαν έξω για ένα ακριβό δείπνο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους σαραντάρηδες που αφορούσε την περίοδο στα τέλη της δεκαετίας του 80 ανέρχεται σε 67%, έδειξε η έρευνα.

Ταυτόχρονα, το 32% των εικοσάρηδων και τριαντάρηδων απάντησαν ότι είχαν ραντεβού στο...σπίτι τους, μαγείρεψαν και είδαν κάποια ταινία με τον/την σύντροφό τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους σαραντάρηδες ήταν 22%.

Για το 54% των εικοσάρηδων τα ιδανικά Χριστούγεννα είναι στο σπίτι, για το 35% μία έξοδος σε ακριβό εστιατόριο, για το 25% αγοράζοντας δώρα και για το 13% να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο.

Πηγη : zougla.gr
Πηγή : TNSite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου