'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Μήνυμα αισιοδοξίας από γιαγιά 107 ετών!!!!

Μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στέλνει μια γιαγιά 107 ετών από την Κρήτη.

Πρόκειται για την Μαρία Στιβακτάκη από την Μεσσαρά Ηρακλείου, που έχει εγγόνια, αλλά και δισέγγονα το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι... 30 ετών και όλοι της εύχονται να δει και τρισέγγονα.

Μια γυναίκα, που έχει ζήσει δυο Παγκοσμίους Πολέμους, έναν εμφύλιο πόλεμο, την ανάπτυξη της χώρας και την είσοδό της στην ΕΕ, δεν αποθαρρύνεται από την κρίση. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» της Κρήτης, τονίζει: «Εμείς ζήσαμε δύσκολα χρόνια, όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει. Μετά τα χρόνια που πέρασαν όλοι τακτοποιήθηκαν λίγο πολύ. Θα τα καταφέρουμε».

Θυμάται καλά, όπως λέει, και τον Ελευθέριο Βενιζέλο λέγοντας ότι ο πατέρας της ήταν Βενιζελικός και στο σπίτι τους υπήρχε πάντοτε μία φωτογραφία του Κρητικού πολιτικού. Αλλά και τους Γερμανούς κατακτητές καθώς και «τα παλικάρια από το χωριό και την περιοχή της που έφυγαν για τον πόλεμο».Χαίρει άκρας υγείας.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν λαμβάνει κανένα φάρμακο, βλέπει χωρίς να χρησιμοποιεί γυαλιά και ακούει πολύ καλά για την ηλικία της. Το μόνο της παράπονο είναι ότι τώρα τελευταία δυσκολεύεται λίγο στο περπάτημα.

Όσον αφορά στο μυστικό της μακροζωίας της, ο εγγονός της λέει στην εφημερίδα ότι είναι γονιδιακό, καθώς και η μητέρα της ξεπέρασε τον ένα αιώνα ζωής.

Πάντως η κα. Στιβακτάκη προσέχει και τη διατροφή της, αφού όλα αυτά τα χρόνια κατανάλωνε καθημερινά παξιμάδι, αποφεύγοντας το φρέσκο ψωμί, ενώ στη διατροφή της κυριαρχούσαν τα όσπρια, τα χορταρικά και σπάνια το κρέας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι την ηλικία των 90 ετών εργαζόταν στα χωράφια της οικογένειας.


newsbomb
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου