'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Παπούλιας: "Στη φυλακή όσοι πλούτισαν παράνομα"

Να επιβάλει αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και να μεριμνήσει για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενεστέρων ζήτησε από την Πολιτεία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.

Κάνοντας αυστηρή αυτοκριτική ως πολιτικός, ο κ. Παπούλιας, σε ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα που προκάλεσε αίσθηση, μίλησε ευθέως όχι μόνο για «την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» και για «τις αδυναμίες της Ευρώπης» αλλά, όπως τόνισε, και «για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ».

Ερμηνεύοντας, δε, το περί δικαίου αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε αφενός την παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και αφετέρου την πάταξη της παραοικονομίας.

«Η Πολιτεία οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις, για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους» επεσήμανε σε ασυνήθιστα αυστηρό ύφος, αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή.


Μέγα ζήτημα η κοινωνική συνοχή

«Είπα αυτά που αισθάνομαι και αυτά που πρέπει να γίνουν» είπε ο Κάρολος Παπούλιας, απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφων, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ότι το μήνυμά του προκάλεσε αίσθηση και συμπλήρωσε ότι θεωρεί την κοινωνική συνοχή ως το μέγα ζητούμενο.

Ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι «η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων, σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».


Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Παπούλιας αναγνώρισε ότι «το 2011 θα έχει δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι ανοίγει σιγά σιγά ένας δρόμος που θα πέσουμε στο 2012» και προσέθεσε μία φράση που, όπως είπε, λένε οι Γερμανοί: «καλό γλίστρημα το 2012».


Σε ερώτηση αν φοβάται κοινωνικές αντιδράσεις, απάντησε ότι, αν και τα ασθενέστερα στρώματα του ελληνικού λαού υποφέρουν, έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Οι ευχές των πολιτικών αρχηγών

Στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος από τους πολιτικούς αρχηγούς. Στις σύντομες συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, κυριάρχησε το ζήτημα της οικονομίας.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκε, επίσης, η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε στον κ. Παπούλια: «Το παρήγορο είναι ότι τρεις δικές σας κουβέντες, κ. πρόεδρε, έχουν μεγαλύτερη απήχηση, απ' ό,τι τρεις ώρες δικών μας ομιλιών».


Τον Συνασπισμό εκπροσώπησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Π. Λαφαζάνης.


Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αντάλλαξαν ευχές ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χ. Σαρτζετάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Παπούλιας με τον κ. Χ. Παπουτσή ευχήθηκε το 2011 να υπάρχει ασφάλεια και τάξη και επικρότησε τον νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική.



zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου