'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Οι "διεφθαρμένοι" ξύπνησαν…

Η δημοσκόπηση της "Κάπα Research" για το "Βήμα της Κυριακής", αποτελεί την τελευταία… φωτογραφία στιγμής για το 2010.  
 
Το έτος της βίαιης ωρίμανσης των Ελλήνων, σε συνθήκες περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Το έτος κατά το οποίο μπήκαν στη ζωή μας ο κ. Στρος-Καν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Τόμσεν, η επιμήκυνση, το φάσμα της χρεοκοπίας, έστω και ελεγχόμενης….
Όσοι έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με τον θαυμαστό κόσμο των δημοσκοπήσεων, γνωρίζουν πολύ καλά ότι… ο πελάτης έχει (σχεδόν) πάντα δίκιο. Δηλαδή, οι απαντήσεις που εισπράττει ο δημοσκόπος, δεν είναι απόλυτα αυθόρμητες, αλλά εν μέρει "υπαγορεύονται" από την ερώτηση, όπως η τελευταία διατυπώνεται.
Ωστόσο, υπάρχουν πτυχές και παράμετροι, που με μια "δεύτερη" ή πιο βαθιά ανάγνωση, οδηγούν σε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα. Όπως για παράδειγμα το "ποιος ευθύνεται για την κρίση", ερώτημα ανοικτό και όχι κλειστό. Δηλαδή, η απάντηση δεν δίνεται αυθόρμητα, αλλά στο πλαίσιο "multiple choice" λίστας.
Τα ευρήματα αυτής της ερώτησης λοιπόν, είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα: Το 91,6% επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή. Το 83,9% στους ξένους κερδοσκόπους. Το 77,5% στις ελληνικές τράπεζες. Το 64,6% στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το 61,5% στη Γερμανία. Το 58,7% στην παγκοσμιοποίηση. Το 56,2% στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 51,8%στον καθένα από εμάς. Και το 43,2% στο κοινό νόμισμα, δηλαδή στο ευρώ.
Οι απαντήσεις είναι κατά ένα μέρος αναμενόμενες. Οι περισσότεροι επιρρίπτουν ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, της ΝΔ, ως απόρροια και του σχετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία τον τελευταίο χρόνο.
Το πραγματικά ενδιαφέρον στοιχείο των απαντήσεων όμως, είναι ότι οκτώ μήνες μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό της τρόικας (και κυρίως στον έλεγχο του ΔΝΤ), η κοινωνία καθίζει στο σκαμνί των ευθυνών και τη σημερινή Κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου, σε ποσοστό 64,6%. Ενώ παράλληλα, το 83,9% επιρρίπτει τις ευθύνες στους ξένους κερδοσκόπους.

Εκεί, βρίσκεται και η "ταμπακιέρα" της κοινωνικής αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Γιατί, όπως εντόπισε και πρόσφατη έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ξένοι κερδοσκόποιδιευκολύνθηκαν στο διαβρωτικό έργο τους, από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μίλησε περί "Τιτανικού", και ο Γιώργος Παπανδρέου εξομολογήθηκε στους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες ότι "κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα".

Τα συμπεράσματα της έρευνας της "Κάπα Research" δείχνουν ότι οι… διεφθαρμένοι άρχισαν να ξυπνούν από τον εθνικό λήθαργο. Και βλέπουν μπροστά τους το ΠΑΣΟΚ. Ή μάλλον, απέναντί τους…
 
http://gianniotis.blogspot.com/2010/12/blog-post_8263.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου