'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Περικοπές… και στους εορτασμούς...!!!

«Φτωχή» Πρωτοχρονιά στην Πορτογαλία. Πολλές πορτογαλικές πόλεις επέλεξαν φέτος να γιορτάσουν συγκρατημένα την έλευση του νέου έτους, που... 

συμπίπτει με την εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας τα οποία θα οδηγήσουν σε ισχυρή πτώση την αγοραστική δύναμη πολλών Πορτογάλων.

Αρκετές κοινότητες ακύρωσαν τους εορτασμούς με πυροτεχνήματα, όπως στο Κασκάις, το παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στη Λισαβόνα. Σε άλλες περιοχές θα παραλειφθεί η σαμπάνια ενώ τα μουσικά συγκροτήματα θα αντικατασταθούν με ντισκ-τζόκεϊ.

«Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στα πιο επείγοντα έξοδα, ιδίως αυτά κοινωνικής φύσης», εξήγησε ο Αντόνιο Καπούτσο, ο δήμαρχος του Κασκάις που θα εξοικονομήσει 25.000 ευρώ παραλείποντας τα πυροτεχνήματα.

Στη Λισαβόνα και το Πόρτο, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τα χρήματα που διατέθηκαν φέτος για τους εορτασμούς υποδιπλασιάστηκαν, από τα 800.000 ευρώ που δόθηκαν πέρσι στα 344.000 ευρώ φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα Κορέιο ντα Μάνια.

Πολλοί άλλοι δήμοι σε πόλεις όπως οι Βίλα Ρεάλ, Μπραγκάνσα, Βιάνα ντου Καστέλο, Λεϊρία, Γκουάρντα, Καστέλο Μπράνκο και Κοΐμπρα δεν θα οργανώσουν καμία γιορτή, αφήνοντας τη σχετική πρωτοβουλία στον ιδιωτικό τομέα.

Η ατμόσφαιρα δεν είναι καθόλου γιορταστική στη χώρα αφού από την 1η του νέου έτους θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, θα αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές καθώς και οι τιμές, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες, στο 23%.

Μόλις τελειώσει το ρεβεγιόν οι Πορτογάλοι θα πληρώσουν ακριβότερα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού αυξάνονται επίσης η τιμή των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς, η τιμή της βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Το 2011 το μοναδικό πράγμα που δεν θα στοιχίζει ακριβότερα θα είναι ο ποδαρόδρομος», έγραφε χαρακτηριστικά σήμερα η εφημερίδα Ζορνάλ ντε Νεγκόσιος.


Newsbeast.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου