'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

14χρονος κρεμάστηκε στο κελί του αφού πρώτα είχε βασανιστεί απο τους φύλακες......

O Adam Rickwood, ένας 14χρονος νεαρός Βρετανός, βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του από το προσωπικό του κέντρου ασφαλής κατάρτισης County Durham στο Hassockfield.

Ο έφηβος από το Burnley, ο οποίος είχε... ιστορικό ψυχικών προβλημάτων υγείας, και ήταν εθισμένος στο ποτό και τα ναρκωτικά, είχε προηγουμένως χτυπηθεί στο κεφάλι από το προσωπικό που χρησιμοποιεί μια αμφιλεγόμενη διαδικασία περιορισμού .


Ώρες αργότερα ,μετά την επίθεση, μεταξύ 23:45 και λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 9 Αυγούστου 2004, το σώμα του Αδάμ βρέθηκε κρεμασμένο στο δωμάτιο-κελί.

Το 2007 μετά το κλείσιμο της έρευνας ο θάνατος του δηλώθηκε αυτοκτονία, αλλά σύμφωνα με τον βοηθό αναπληρωτή ιατροδικαστή Τζέρεμι Φρίντμαν ο οποίος ηγείται της δεύτερης έρευνας για τον θάνατό του εφήβου δεν είχαν αποκαλυφθεί πλήρως όλα τα γεγονότα.


Ο Φρίντμαν ανέφερε ότι δεν είχε αποκαλυφθεί στους ενόρκους της δίκης ότι το προσωπικό της φυλακής χρησιμοποιούσε ανορθόδοξες μεθόδους συμμόρφωσης των νεαρών κρατουμένων , όπως αυτή που ανάγκασε τον νεαρό Adam να αυτοκτονήσει.


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ώρες πριν από το θάνατό του, στις 6 το απόγευμα, ο Adam είχε εμπλακεί σε μια φιλονικία με το προσωπικό της φυλακής ανηλίκων που τον διέταξε να επιστρέψει στο κελί του.
Όταν ο Adam αρνήθηκε να επιστρέψει στο κελί του και προχώρησε σε καθιστική διαμαρτυρία στο προαύλιο της φυλακής. 


Ο νεαρός μεταφέρθηκε δια της βίας στο κελί του από τέσσερις φύλακες όπου και τον κρατούσαν με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά. Ένας από τους φύλακες φοβούμενος ότι ο νεαρός θα του δάγκωνε τα δάχτυλα τον έπιασε από την μύτη για να το ελέγξει όπως ανέφερε στην απολογία , μέθοδος την οποία σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων κρατουμένων την χρησιμοποιούσαν συχνά. 

Αποτέλεσμα της ανορθόδοξης μεθόδου ελέγχου ήταν να τραυματιστεί ο νεαρός άσχημα στην μύτη…………….


http://www.7news.gr/
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου