'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ενώπιον της δικαιοσύνης.....

Να συνέλθουν από το σοκ προσπαθούν οι ΗΠΑ μετά το μακελειό στην Αριζόνα. Τελετή μνήμης την Τετάρτη στην Τουσόν. Στο δικαστήριο προσήχθη ο νεαρός που σκόρπισε τον θάνατο. 

Έρευνα για τα κίνητρα (Vid).


Ο δράστης του μακελειού στην Αριζόνα προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης χθες, τη στιγμή που η Αμερική απέτιε φόρο τιμής στα θύματα, η μνήμη των οποίων θα τιμηθεί αύριο κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζάρεντ Λόχνερ, 22 ετών, προσήχθη χθες για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης στο Φίνιξ της Αριζόνα, όπου τού γνωστοποιήθηκαν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οι οποίες επισύρουν μέχρι και τη θανατική ποινή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που διήρκεσε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας, ο κατηγορούμενος, με ξυρισμένο το κεφάλι , χειροπέδες και αλυσίδες στα πόδια, φαινόταν να έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης.

Απάντησε ήρεμα και συγκεντρωμένα στις διαδικαστικές ερωτήσεις του δικαστή. Οι φωτογραφίες του δείχνουν έναν άνδρα χαμογελαστό, με διαπεραστικό βλέμμα.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού, οι Αμερικανοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι θυμάτων, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 9 ετών, της βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαμπριέλ Γκίφορντς και των 13 ακόμη τραυματισμένων του Τουσόν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα φθάσει αύριο στο Τουσόν για να παρευρεθεί στην τελετή μνήμης για τα θύματα, ανακοίνωσε το περιβάλλον του.

Νωρίτερα, ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο ίδιος προσωπικά τελεί υπό το "σοκ" της επίθεσης και είναι εξαιρετικά θλιμμένος.

Ο Μάικλ Λεμόλ, νευροχειρουργός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Τουσόν επανέλαβε ότι διατηρεί την αισιοδοξία του για την κατάσταση της Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία συνεχίζει να αντιδρά σε απλές εντολές.

"Σε αυτό το στάδιο, το ότι δεν υπάρχει μεταβολή της κατάστασης της υγείας είναι θετικό. Και στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει μεταβολή. Κάθε ημέρα που περνά χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση μάς κάνει όλο και περισσότερο αισιόδοξους", είπε.

Τα κίνητρα του Τζάρεντ Λόχνερ, σαφής στόχος του οποίου ήταν η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, παραμένουν άγνωστα.

Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων κάνουν λόγο για έναν νεαρό εξαιρετικά ασταθούς διανοητικής κατάστασης, δημιουργού βίντεο και κειμένων εξαιρετικά ασυνάρτητων στο Ιντερνετ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τον στρατό εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και από το πανεπιστήμιο εξαιτίας της ανησυχητικής του συμπεριφοράς.

Πολλοί αμερικανοί μπλόγκερς καταγγέλλουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τους υπερσυντηρητικούς του Tea Party, επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για τη δημιουργία κλίματος που υποκινεί τη βία.
Τα μέλη του Tea Party χαρακτήρισαν "σκανδαλώδεις" τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον του κινήματός τους και της ηγερίας τους, της Σάρα Πέιλιν.

"Δεν έχουμε καμία σχέση με το τραγικό και φρικτό αυτό γεγονός", ανακοίνωσε το Tea Party Express, μία από τις συνιστώσες του κινήματος, που θεωρεί ότι οι κατηγορίες απεικονίζουν τη βούληση της αμερικανικής αριστεράς να εκμεταλλευθεί πολιτικά το δράμα.






http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου