'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΣΠΑΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΜΕΡΚΕΛ !!!

Με θερμή χειραψία υποδέχθηκε στα προπύλαια του προεδρικού μεγάρου της Λευκωσίας ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. 

 Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες έκαναν μια μικρή βόλτα στον κήπο του...
μεγάρου. Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας μίλησε στην κ. Μέρκελ για την ιστορία του μεγάρου και της έδειξε το σημείο διαφυγής του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ κατά το εναντίον του πραξικόπημα της χούντας των Αθηνών το 1974.

Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφιας και η κ. Μέρκελ πέρασαν στο γραφείο του Κυπρίου προέδρου, όπου άρχισαν συνομιλίες, παρουσία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών και του συμβούλου της καγκελαρίου σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.


Οι συνομιλίες, που θα ολοκληρωθούν σε γεύμα εργασίας, αναμένεται να καλύψουν το Κυπριακό και ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και περιφερειακών θεμάτων.


Την κ. Μέρκελ ενδιαφέρει ιδιαίτερα η άρση του αδιεξόδου στη συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ, η οποία παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα λόγω του Κυπριακού και της στάσης της Τουρκίας, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. http://fimotro.blogspot.com/2011/01/blog-post_8234.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου