'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο Λιονέλ Μέσι κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2010!!!!

Ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά ο Λιονέλ Μέσι και ανακηρύχθηκε (δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2010!  

Ο 24χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ κατέκτησε την “Χρυσή Μπάλα”, υπερισχύοντας με ποσοστό 22,65% των ψήφων, των δυο συμπαικτών του στην Μπαρτσελόνα που ήταν και τα φαβορί (λόγω Εθνικής Ισπανίας). Του Τσάβι (17,36%) και του Ινιέστα (16,48%). Κόουτς της χρονιάς ο Μουρίνιο.

Η αγωνία είχε φτάσει στο κατακόρυφο, στο εκθεσιακό κέντρο της Ζυρίχης μέχρι να ανακοινωθεί το επίσημο αποτέλεσμα. Ο Αντρές Ινιέστα παρουσιαζόταν εδώ και καιρό ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ενώ αρκετά μέσα ενημέρωσης είχαν προαναγγείλει ως δεδομένη την επικράτηση του Ισπανού άσου που έκρινε με δικό του γκολ τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Gazzetta dello Sport το είχε γράψει εδώ και καιρό, αλλά τα πράγματα μπερδεύτηκαν όταν αρθρογράφοι της L' Equipe σημείωναν ότι ο Τσάβι θα πάρει την“Χρυσή Μπάλα”, πληροφορία που είχε γράψει και η καταλανική Sport.

Τελικά υπερίσχυσε και των δυο ο Μέσι, πληροφορία που έγραψε από το απόγευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η Sport, ωστόσο ελάχιστοι πίστευαν ότι δεν θα ήταν Ισπανός ο κορυφαίος του 2010. Για πρώτη φορά μάλιστα μετά το 1960 και το βραβείο που είχε πάρει ο Λουίς Σουάρεθ της Μπαρτσελόνα.

Από την ανακοίνωση των επίσημων τελικών αποτελεσμάτων, προκύπτει ότι οι δημοσιογράφοι (απ' όλο τον κόσμο) που πήραν μέρος στην παραδοσιακή ψηφοφορία του περιοδικού "France Football", αναδείκνυαν κορυφαίο του 2010 τον Ολλανδό Γουέσλεϊ Σνάιντερ, οριακά μπροστά από τον Ινιέστα, με τρίτο τον Τσάβι και μόλις τέταρτο τον Μέσι! Ωστόσο, οι προπονητές και οι αρχηγοί των 207 Εθνικών ομάδων, των χωρών-μελών της FIFA, έδωσαν με συντριπτική πλειοψηφία την πρωτιά στον Μέσι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν υπήρχαν ακόμη τα δυο ξεχωριστά βραβεία, την "Χρυσή Μπάλα" που δίνεται από το 1956 θα έπαιρνε ο Σνάιντερ και το βραβείο του κορυφαίου από την FIFA ο Μέσι.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της τελετής, ο Λιονέλ Μέσι.δήλωσε ότι “είναι πολύ καλό για την Μπαρτσελόνα να είμαστε εδώ αλλά εγώ προτιμώ να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή. Με τον σύλλογο μου είχαμε μια θεαματική και υπέροχη χρονιά, αλλά με την εθνική μου ομάδα δεν κατάφερα να κατακτήσω το Μουντιάλ”

Ο Ινιέστα τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ με δύο συμπαίκτες μου και να διεκδικώ την Χρυσή Μπάλα. Θα είμαι ευτυχισμένος ό,τι και να γίνει. Όποιον και να κερδίσει όλοι θα είμαστε χαρούμενοι”

Το πορτρέτο του Μέσι

Γεννημένος στις 24 Ιουλίου του 1987, ο Λιονέλ Μέσι αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το 2000, όταν η ομάδα της Βαρκελώνης ήταν η μόνη που δέχθηκε να δίνει 1000 δολάρια μηνιαίως για τη θεραπευτική του αγωγή, για να αντιμετωπιστεί μία σπάνια ασθένεια που εμπόδιζε την ανάπτυξή του. Τότε ο Τσάρλι Ρέσακ είχε πει για αυτόν: “να μην ανησυχεί κανείς, τα χρήματα αυτά θα μας επιστραφούν πολύ γρήγορα”.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το έκανε σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο, στις 16 Νοεμβρίου 2003, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Ακριβώς 11 μήνες αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου 2004 αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και είναι ο τέταρτος νεότερος παίκτης της “Μπάρτσα” που το καταφέρνει. Έκτοτε έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού πριν καλά καλά κλείσει τα 24 του χρόνια είναι πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της “Μπάρτσα” και πρώτος στις διεθνείς διοργανώσεις.

Με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Τσάμπιονς Λικ, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων! Όσο δε για τις προσωπικές του διακρίσεις, χρειάζεται πραγματικά... ολόκληρο βιβλίο για να τα απαριθμήσει κανείς.

Τα υπόλοιπα βραβεία

Τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς κατέλαβε ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος το Μάιο κατέκτησε, με την Ίντερ τότε, το νταμπλ στην Ιταλία και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος, που νίκησε στο... photo finish τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, άργησε να φτάσει στην Ελβετία και δεν παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου πριν την απονομή. Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι καθυστέρησε η πτήση του, όμως οι "κακές γλώσσες" τον θέλουν να ζητά επιβεβαίωση ότι νίκησε για να ταξιδέψει.

Όσο για το καλύτερο γκολ της σεζόν, το μόνο βραβείο που ο νικητής προκύπτει από τον κόσμο, ο 28χρονος Χαμίτ Άλτιντοπ έκανε την έκπληξη με το καταπληκτικό βολέ στην κίνηση στον αγώνα της Τουρκίας με το Καζακστάν. Σίγουρα πρόκειται για ένα μοναδικής ομορφιάς γκολ, όμως ο Λίνους Χαλένιους, που εδώ και δέκα μέρες ανήκει στην Τζένοα, θα πρέπει ίσως να αισθάνεται αδικημένος, μετά το ανεπανάληπτο γκολ αλά φαν Μπάστεν που πέτυχε με τη φανέλα της Χάμαρμπι.

Από την άλλη, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάκτηση της “Χρυσής Μπάλας” για τις γυναίκες από τηn 25χρονη Μάρτα. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η Βραζιλιάνα αναδεικνύεται καλύτερη παίκτρια του κόσμου και έχει ήδη φωτογραφηθεί δίπλα σε τέσσερις διαφορετικούς σταρ του ποδοσφαίρου κρατώντας το τρόπαιο. Κορυφαία γυναίκα προπονήτρια, η 46χρονη Σίλβια Νάιντ που εργάζεται στην Εθνική Γερμανίας από το 2005.

Η Μπαρτσελόνα είχε τη μερίδα του λέοντος και στην κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς σύμφωνα με τη FIFA. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται έξι παίκτες της!

Οι καλύτεροι έντεκα είναι οι Ίκερ Κασίγιας, Μαϊκόν, Κάρλες Πουγιόλ, Ζεράρ Πικέ, Λούσιο, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Νταβίδ Βίγια.



enet.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου