'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.....

Συνεχίζεται η μάχη με το νερό στην Αυστραλία. Νεκροί και αγνοούμενοι, από τις καταστροφικές πλημμύρες.  

Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Τέσσερα παιδιά μεταξύ των θυμάτων (Pics).

Τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα έντεκα άτομα που έχασαν τη ζωή τους σήμερα μετά τις βιβλικές καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες βορειοδυτική Αυστραλία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις αρχές. Τουλάχιστον 78 άνθρωποι αγνοούνται.
Το τελευταίο θύμα ήταν ένα 4χρονο αγοράκι το οποίο ξέφυγε από τη βάρκα των γονέων του καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους 37 μίλια δυτικά του Μπρισμπέιν.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα προάστια της τρίτης σε μέγεθος πόλης της Αυστραλίας, του Μπρισμπέιν, όπου μέχρι την Πέμπτη αναμένονται καταστροφικές πλημμύρες, όπως προειδοποίησε νωρίτερα ο δήμαρχος της πόλης Κάμπελ Νιούμαν.

 Περί τα 6.500 σπίτια και καταστήματα αναμένεται να πλημμυρίσουν στην πρωτεύουσα του βόρειου Κουίνσλαντ, πληθυσμού δύο εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει πληγεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τις μεγαλύτερες πλημμύρες των 50 τελευταίων ετών.
Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας 15.000 κάτοικοι της πόλης θα πληγούν από τις πλημμύρες. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση του ποταμού Μπρισμπέιν.

 Χθες το βράδυ παρασύρθηκαν πεζοί και αυτοκίνητα εξαιτίας ισχυρής καταιγίδας που πλημμύρισε τους δρόμους της Τουγούμπα, δυτικά του Μπρισμπέιν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρων από τις στέγες των σπιτιών τους, όπου είχαν καταφύγει, αλλά ότι εξακολουθούν να αγνοούνται 78.

 Ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονταν στο κεντρικό Μπρισμπέιν καθώς οι κάτοικοί του έσπευδαν να εγκαταλείψουν την πόλη.
"Η κατάσταση έχει εμφανώς επιδεινωθεί", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη Τύπου.
"Σήμερα είναι σημαντικά τα προβλήματα, αύριο θα είναι άσχημη η κατάσταση  και την Πέμπτη θα είναι τραγική για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις που θα πληγούν", πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, εξαγωγέα άνθρακα, έχουν καλύψει εκτάσεις όσο το μέγεθος της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί.

 Πριν από 37 χρόνια, από τις πλημμύρες στο Μπρισμπέιν έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι και υπέστησαν σοβαρές ζημιές 6.700 σπίτια.
Μετά τις πλημμύρες του 1974, οι αρχές κατασκεύασαν το φράγμα του Γουάιβνχοου, για την προστασία της πόλης, το οποίο αυτή τη φορά υπερχείλισε.


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου