'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Ένας…Βενιζέλος στο FBI..!!!!

Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI) στη Φιλαδέλφεια, διορίστηκε ο Ελληνοαμερικανός, Γεώργιος Βενιζέλος, κομίζοντας...πείρα πολλών ετών και πολλές επιτυχίες στον τομέα των ερευνών και εξιχνίασης εγκλημάτων, κάθε μορφής.


Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο FBI το 1991 από τη Βοστόνη, όπου ασχολήθηκε με θέματα εγκλημάτων του κοινού ποινικού κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση, στο Τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον, ενώ υπηρέτησε και σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη χαρά του για το διορισμό του στο Τμήμα της Φιλαδέλφειας, που όπως λέει, «είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα του FBI σ’ όλη τη χώρα». Στη νέα περιοχή της δικαιοδοσίας του ο Γεώργιος Βενιζέλος, ο οποίος επιβλέπει και συντονίζει περί τους επτακόσιους υπαλλήλους, αναφέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα εγκληματικότητας.

«Έχουμε λίγο απ’ όλα. Επίσης, μας απασχολούν περιπτώσεις τρομοκρατίας που έχουν εμφανιστεί στη διάρκεια ετών», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος. «Επειδή η Φιλαδέλφεια βρίσκεται σε στρατηγική θέση, ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, υπάρχει η ανησυχία για τρομοκρατικό πλήγμα, κάπου στην περιοχή, γι’ αυτό πρέπει συνεχώς να είμαστε σε ετοιμότητα. Η τρομοκρατία θα είναι πάντοτε η προτεραιότητά μας, διότι θέλουμε να προλαμβάνουμε και όχι να αντιδρούμε, αφότου εκδηλωθεί».

Ο πατέρας του Γεώργιου Βενιζέλου μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1940, από την περιοχή της Καλαμάτας. Η μητέρα του γεννήθηκε στην πόλη του Λόουελ της Μασαχουσέτης, με καταγωγή από τη Μεσσηνία. Και οι δύο γονείς του έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο Γεώργιος Βενιζέλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη Ετζγουότερ του Νιού Τζέρσεϊ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Φόρνταμ.

Για την Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές, ο Γεώργιος Βενιζέλος τρέφει ξεχωριστά αισθήματα.

«Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για την ελληνική μου κληρονομιά. Η σύζυγός μου είναι Ελληνίδα και έχουμε τέσσερα παιδιά, που πήγαν στο ελληνικό και το κατηχητικό σχολείο. Κάθε Κυριακή πηγαίνουμε στην εκκλησία».

Γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική γλώσσα, και όπως είπε χαμογελώντας θα μπορούσε να την ήξερε καλύτερα.


Newsbomb.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου