'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Η Ρωσία κήρυξε εμπάργκο σε γερμανικά τρόφιμα λόγω διοξινών....

Οι ρωσικές υγειονομικές Αρχές κάλεσαν τους καταναλωτές να μην προμηθεύονται και να μη χρησιμοποιούν γερμανικά τρόφιμα, που θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί με διοξίνη και ειδικότερα κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά και πουλερικά.

Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε θέματα υγιεινής των τροφών και τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε επιστρέψει ελληνικά φρούτα και λαχανικά που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας «Ροσπατρεμπναντζόρ», η σύσταση χαρακτηρίζεται «επιτακτική» και οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τα ύποπτα τρόφιμα αντικαθιστώντας τα «έως την πλήρη διευκρίνιση της κατάστασης», με αντίστοιχα προϊόντα ρωσικών μονάδων εκτροφής.

Το επόμενο διάστημα οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι μελετούν τα επίσημα έγγραφα, που έχουν παραλάβει από τις γερμανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες και προσπαθούν να διευκρινίσουν εάν και τί είδους προϊόντα μολυσμένα με διοξίνη, είτε απευθείας, είτε με τη μορφή ζωοτροφών, θα μπορούσαν να εισαχθούν στη Ρωσία, που είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες προϊόντων κρέατος και πουλερικών από τη Γερμανία.

Τα προηγούμενα 24ωρα οι ρωσικές υπηρεσίες είχαν προχωρήσει σε εξαιρετικά επικριτικές ανακοινώσεις, εκτιμώντας ότι δεν λειτούργησε το συμφωνημένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας και ότι διαπιστώθηκαν σοβαρά κενά ενημέρωσης των ενδιαφερόμενων πλευρών από τους εμπλεκόμενους στο νέο διατροφικό σκάνδαλο.

Πηγή: defencenet.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου