Διαβάζεις αυτές τις γραμμές και μπορεί να μασάς γαλοπούλα, να την έχεις ήδη χωνέψει ή ακόμα και να είναι ένα από τα πέντε πράγματα που δε θέλεις να δεις ξανά, ένεκα της βαρυστομαχιάς που σου προκάλεσε.
Ίσως να έχεις ήδη υποδεχτεί το νέο έτος, να έχεις βρεί το φλουρί, να κέρδισες στα χαρτιά αλλά και στην αγάπη, να είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο, οπότε δεν εύχεσαι κάτι συγκεκριμένο αφού όλα τα καταφέρνεις. Καθώς η νέα χρονιά ξεκινά το συναρπαστικό ταξίδι της, δεν ξέρεις μεν τι σου επιφυλάσσει αλλά σίγουρα απεύχεσαι να δεις κάποια πράγματα συνδεδεμένα με δυσοίωνες καταστάσεις, όπως:
5. Νέο email στα εισερχόμενα με τίτλο: “@Astynomia is now following you on Twitter”. Ούτε στον εχθρό σου!
4. Περισσότερα reality μαγειρικής. Μπορεί να συμβάλλουν στη γαστρονομική παιδεία μας, μπορεί να δημιουργήσουν ολόκληρο κίνημα για διάθεση «Sticks από λεμονόχορτο» και «αγάρ αγάρ» στις λαϊκές, μπορεί να αναβαθμίσουν την καθομιλουμένη slang μας ωστόσο αυτό το gourmet trend μπορεί να αποβεί μοιραίο για την «τέχνη» πρωτίστως και τη ζωή κατ΄ επέκταση.
3. Τα αντίγραφα της Lady Gaga. Φαντάσου οι ντόπιες τραγουδίστριες καθοδηγούμενες από το trend να βαδίσουν στα σίγουρα βήματά της αλλά με pure local αναφορές, ως είθισται. Θα δεις φορέματα από κοκορέτσι και σεφταλιά για τις Κύπριες κόρες να γεμίζουν την πίστα, αξεσουάρ από horiatiki και tzatziki ως statement στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών λόγω των μέτρων λιτότητας. Με το ζόρι βύσσινο δηλαδή!
2. Ανακούφιση του «παιδιού» στο πεζοδρόμιο. Αν και υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που το ορίζει και αυτό, μιας και η παιδεία μας δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι για όλους αυτονόητο, όλο και λιγότεροι άνθρωποι έχουν πλέον μαζί τους την ειδική σακουλίτσα και τα απαραίτητα σύνεργα όταν βγάζουν το σκύλο τους βόλτα.
Και καλά εσύ «Κυρία», δε μπορείς να τα μαζέψεις γιατί όταν το γκριφόν σου τα κάνει, μιλάς στο κινητό και δε θες να χαλάσεις και το «γαλλικό».. εγώ όμως τι φταίω να τα πατήσω; (Ερωτώ …και απαντώ μόνη μου) Για να οδηγηθώ στην κατάρριψη του πρώτου αστικού μύθου: Το δυσώδες και σιχαμερό του πράγματος δεν ξεπερνιέται ποτέ γιατί δεν παίρνεις λεφτά αν τα πατήσεις. Αλλά και του δεύτερου αστικού μύθου: Το ότι κάποιος είναι φιλόζωος δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και φιλ-άνθρωπος.
1. Συνέχιση των έργων στον ΗΣΑΠ. Το γεφύρι της Άρτας έγινε σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα, άντεξε ανά τους αιώνες ως κατασκευή ενώ ενέπνευσε και τη δημοτική παράδοση.
Το αντίστοιχο έργο στον ΗΣΑΠ θα μπορούσε μόνο να εμπνεύσει ταινίες επηρεασμένες από τον Αγγελόπουλο και τον Ταρκόφσκι με τίτλους όπως «Το τρένο καμίας φυγής» ή «Έγκλημα στο Ακίνητο Εξπρές» όπου τα στατικά πλάνα θα κυριαρχούν της έντασης των πρωταγωνιστών- επιβατών που αγωνίζονται για την καθημερινή τους μετακίνηση.
okokoras.blogspot.com
http://www.angelz.gr/diafora/1998-5-pragmata-poy-den-thelo-na-do-to-2011-.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου