'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται το "μαγικό" τηλεκοντρόλ!!!!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνητές από την Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία, που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικά κονδύλια ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, βρήκαν λύση με την οποία θα διευκολύνονται οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία να χειρίζονται τις ηλεκτρονικές συσκευές και υπηρεσίες στα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο, ή άλλες διατάξεις.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «I2HOME» αναπτύχθηκε, όπως αναφέρει η Επιτροπή, η προσαρμοσμένη στον χρήστη και απλοποιημένη διεπαφή Universal Remote Console (καθολική κονσόλα τηλεχειρισμού), που βασίζεται σε ήδη υπάρχοντα και σε εξελισσόμενα ανοικτά πρότυπα.

Η διεπαφή αυτή μπορεί να είναι τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής, ή άλλη συσκευή, και να χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να θέτει σε λειτουργία και να προγραμματίζει πλυντήρια ρούχων, τον φωτισμό, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, τηλεοράσεις, συσκευές αναπαραγωγής/εγγραφής DVD και άλλες οικιακές συσκευές.


zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου