'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ελληνική η σημαία... ευρωπαίοι οι πλοίαρχοι...!!!

Τ
α πλοία με ελληνική σημαία θα μπορούν να έχουν Ευρωπαίους πλοιάρχους και υποπλοιάρχους, αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Έθεσε ωστόσο ως απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν ελληνικά, για να μπορούν να συνεννοούνται με ακρίβεια με τις Αρχές, αλλά και να κατανοούν με σαφήνεια και ακρίβεια την ελληνική ναυτιλιακή νομοθεσία. 

Το ΣτΕ ενέκρινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που επεξεργάστηκε το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την επιμονή της να έχουν ελληνική ιθαγένεια οι πλοίαρχοι και υποπλοίαρχοι. 


Η Ελλάδα είχε υποστηρίξει ότι πρέπει να είναι Έλληνες, καθώς "λόγω της γεωγραφικής θέσεώς της και του νησιωτικού χαρακτήρα της, προβλέπεται ότι τα υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία μπορεί να κληθούν να συμμετάσχουν στην άμυνα της χώρας και στην αντιμετώπιση κρίσεων". Το επιχείρημα δεν έγινε αποδεκτό. 

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη και διαγραπτέα τη διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος που προέβλεπε ότι με απόφαση του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορούν τα εμπορικά πλοία να επανδρωθούν μόνο από Έλληνα πλοίαρχο και υποπλοίαρχο. 

Όπως αναφέρει στη γνωμοδότησή του, το υπουργείο θα πρέπει να ορίζει τις συγκεκριμένες αυτές περιπτώσεις. 


http://dete.gr/news.php?article_id=20125

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου