'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

“Tα ΜΑΤ σπάνε τα αυτοκίνητά μας και μας φτύνουν”

Τις βιαιότητες και την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ κατήγγειλε στο newsbomb.gr ο κάτοικος Κερατέας Α.Ν. που ήταν χθες ενεργά παρών σε όλη τη διάρκεια των επεισοδίων στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τον Α.Ν., χθες στην Κερατέα σήμανε συναγερμός. 

Περίπου 800 κάτοικοι συμμετείχαν στα επεισόδια, παντού ακούγονταν κόρνες και συναγερμοί, ενώ δεν υπήρχε κάτοικος της περιοχής που να μην βρίσκεται σε εγρήγορση.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ήταν συγκεντρωμένοι στη διασταύρωση της Λεωφ. Λαυρίου, εκεί όπου έχουν στήσει το μπλόκο τους.
Την αρχή των επεισοδίων σήμαναν οι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι βρίσκονταν 2 χιλιόμετρα πιο πέρα, όταν άρχισαν να κινούνται επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους και να τους πετάνε χημικά με σκοπό να τους ωθήσουν προς τα πίσω.

Οι κάτοικοι απάντησαν στα χημικά με τη ρίψη μολότοφ, η μανία των ΜΑΤ όμως που κινούνταν κατά πάνω τους με ένα ογκωδέστατο μηχάνημα, τους έτρεψε σε φυγή.

Περίπου οι μισοί από τους κατοίκους πρόλαβαν μέσα στον πανικό να πάρουν τα αυτοκίνητά τους που τα σταθμεύουν κατά μήκος της Λεωφ. Λαυρίου πίσω από το μπλόκο τους, το οποίο έχουν στήσει χρησιμοποιώντας δύο μηχανήματα του Δήμου.

Τα υπόλοιπα όμως, έμειναν στο έλεος των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι έσπαζαν αδιακρίτως καθρέφτες και τζάμια των σταθμευμένων αυτοκινήτων.

«Σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τις πινακίδες από τα μηχανήματα του Δήμου και κόψανε και κλήσεις» λέει ο Α.Ν.
Και συνεχίζει: «Μόλις το είδαμε αυτό τρελαθήκαμε! Μπήκαμε στις καρότσες των αγροτικών και ξεκινήσαμε για την Τροχαία για να πάρουμε πίσω τις πινακίδες».

Εκεί, άκουσε τον διοικητή να λέει ότι «δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει αυτό» κλπ., σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους εξοργισμένους κατοίκους, τα αυτοκίνητα των οποίων είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από τα ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να σπάνε τα περιπολικά και να προκαλούν υλικές ζημιές στην Τροχαία Κερατέας (πόρτες, τζάμια κλπ.). Αφού πήραν τις πινακίδες των μηχανημάτων του Δήμου, κατευθύνθηκαν προς το Α.Τ. Κερατέας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από το κτίριο της Τροχαίας.

Εκεί σημειώθηκε νέος γύρος επεισοδίων. Οι κάτοικοι αναποδογύρισαν δύο περιπολικά και προκάλεσαν υλικές ζημιές, οι αστυνομικοί είχαν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο (ισόγειο και πρώτος), ενώ είχαν βάλει μέσα και τις μοτοσικλέτες.

Τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν στις 3 τα ξημερώματα, ο Α.Ν. εκτιμά, ωστόσο, ότι σήμερα θα επαναληφθούν.

Ερωτηματικά, πάντως, γεννούν οι καταγγελίες του Α.Ν. για τη στάση της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, οι οποίοι προσπαθούν, όπως λέει, να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες συλλήψεις με δόλιους τρόπους.
«Μας περικυκλώνουνε και μας βρίζουνε, μας στοιχίζουν σε μια σειρά και περνάνε και μας φτύνουν έναν-έναν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τέλος, καταγγέλλει ότι οι άνδρες των ΜΑΤ κατέστρεψαν τα δύο λυόμενα σπιτάκια που είχαν στο μπλόκο για πρώτες βοήθειες κλπ.



 Συντάκτης:Κατερίνα Σινάνη

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου