'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Εφιάλτης η γιορτή της αγάπης, για τους χριστιανούς της Αιγύπτου....

Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να φρουρούν τις κοπτικές εκκλησίες της Αιγύπτου και με θωρακισμένα οχήματα να περιπολούν στους δρόμους του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, για την αποτροπή  νέου βομβιστικού χτυπήματος, θα υποδεχθούν την ημέρα των Χριστουγέννων οι Κόπτες Χριστιανοί στην Αίγυπτο. 

Λίγες μόνο μέρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας φανατικού μουσουλμάνου  στον Ιερό Ναό «Ελ Κεντισέν» που προκάλεσε τον θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 άλλων,  οι σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων οξύνθηκαν επικίνδυνα και προκλήθηκαν βίαιες συγκρούσεις.


Αρκετοί κόπτες χριστιανοί επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον του υφυπουργού Οικονομίας Οσμάν Μοχάμεντ, όταν επισκέφθηκε τον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας Σενούντα ΙΙΙ, ενώ από την πλευρά των μουσουλμάνων ακούστηκα ακραίες φωνές που καλούσαν τους φανατικούς να οργανώσουν νέες βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικούς στόχους.


Ο Τύπος της Αιγύπτου απευθύνει μηνύματα στους κατοίκους της χώρας για αυτοσυγκράτηση και αλληλοσεβασμό, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην προκληθούν σεκταριστικές αντιπαραθέσεις. Υπό τον φόβο μάλιστα νέων επεισοδίων και εντάσεων αρκετοί επιφανείς μουσουλμάνοι της Αλεξάνδρειας καλούν του ομόδοξους του να δείξουν σεβασμό και αλληλεγγύη στους Χριστιανούς συμπατριώτες τους, ενώ στο facebook δημιουργήθηκε σελίδα που καλεί τους μουσουλμάνους της Αιγύπτου να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από τους κοπτικούς ναούς για την αποτροπή αιματηρού επεισοδίου.


Την ίδια στιγμή οι αιγυπτιακές εφημερίδες δημοσίευσαν την Πέμπτη το σκίτσο, σε ψηφιακή μορφή, του δράστη των πρόσφατων αιματηρών επιθέσεων σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Ο βομβιστής θεωρείται ότι ήταν 23 με 25 ετών, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα al-Ahram. Κοντά στο διαμελισμένο σώμα του δράστη βρέθηκε μία τσάντα που φέρεται ότι περιείχε 20 με 25 κιλά εκρηκτικών.


Οι αρχές έφτιαξαν το σκίτσο του με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης, συμπεριλαμβανομένων και τμημάτων του προσώπου του βομβιστή. Μία φωτογραφία του κεφαλιού του βομβιστή δημοσιεύτηκε, μαζί με το ψηφιακό σκίτσο, σε πολλές αιγυπτιακές εφημερίδες.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου