'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Έλεος πια! Πετάξαμε 800.000 δολάρια στους... Μεσογειακούς!!!

Το ποσό των 800.000 δολαρίων έχει δώσει το ελληνικό κράτος στην Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) από το 2007 (επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας) που ανατέθηκαν στο Βόλο και τη Λάρισα έως σήμερα που αποφασίστηκε ότι τελικά δεν θα διεξαχθούν εδώ…

Όμως τα χρήματα αυτά είναι δύσκολο να διεκδικηθούν αφού σύμφωνα με το άρθρο 43 της σύμβασης που υπογράφτηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές: «Σε περίπτωση ανάκλησης των Αγώνων από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ ή σε περίπτωση διακοπής του παρόντος συμφωνητικού από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ, για οποιοδήποτε λόγο, η Πόλη, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΕΜΑ παραιτούνται, σύμφωνα με τα παραπάνω, κάθε δικαιώματός τους και κάθε αξίωσής τους, κάθε είδους επιδόματός τους, κάθε αποζημίωσης μετά τόκων ή αποζημίωσης άλλου τύπου και δεσμεύονται να αποζημιώσουν ή να προστατεύσουν τη ΔΕΜΑ, όσον αφορά σε κάποια μήνυση, πράξη ή δίκη από τρίτους σε σχέση με αυτή την ανάκληση ή τη διακοπή του συμφωνητικού».

Επίσης στη σύμβαση αναφέρεται ότι σε περίπτωση που η ΔΕΜΑ αποφασίσει να άλλαξε απόφαση και να ανακαλέσει την ανάθεση η ελληνική οργανωτική επιτροπή δεν μπορεί να στραφεί κατά της ΔΕΜΑ. Αντιθέτως η ΔΕΜΑ δύναται να προσφύγει στο Διαιτησιακό Δικαστήριο των Αθλημάτων και να διεκδικήσει αποζημίωση!

Για ποιους λόγους δεν θα γίνει η διοργάνωση
Η τελική πρόταση όσον αφορά το συνολικό κόστος που έφτασε στα χέρια του υπουργού Οκικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και της ΔΕΜΑ ήταν 126 εκατομμύρια ευρώ από 358 που αρχικά είχα προβλεφθεί.

Όσον αφορά το «μεσογειακό χωρίο» η ελληνική οργανωτική επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση και λόγω της οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, αποφάσισε τη μη κατασκευή του και πρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο: να φιλοξενηθούν οι αθλητές στους ξενώνες των ΤΕΙ Λάρισας που θα ανακατασκευάζονταν και σε δύο κρουαζιερόπλοια που θα αγκυροβολούσαν στο λιμάνι του Βόλου.

Όμως η μείωση του μπάντζετ και η μη κατασκευή του «μεσογειακού χωριού» οδήγησαν τη ΔΕΜΑ (στη φωτό ο πρόεδρός της Αντάντι) στην αφαίρεση της διοργάνωσης από την Ελλάδα.



Socceplus.gr
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου