'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Όλη η αλήθεια για τo χρέος - H αναδιάρθρωση και τα βαφτίσια

Την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση, εξόν του Θ.Πάγκαλου, και η μισή Ευρώπη αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τη λέξη αναδιάρθρωση, μία ευρωπαική επιτροπή ''μυστικοσυμβούλων'' επεξεργάζεται πως θα εφαρμοσθεί η ''απαγορευμένη λέξη'' που οι πολιτικοί θα την ''βαπτίσουν'' αλλιώς.

Στη Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας, όταν θα βγουν από την αίθουσα οι φωτογράφοι, οι εικονολήπτες και οι δημοσιογράφοι, στους ηγέτες της Ευρώπης θα μοιραστεί ένα σχέδιο για συνολική λύση στη κρίση χρέους.

Το επεξεργάζεται ήδη μία ευρωπαική επιτροπή μυστηριώδους σύνθεσης, που έτσι εξασφαλίζει ότι μπορεί απρόσκοπτα να δουλέψει τη συνταγή της αναδιάρθρωσης που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας, χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους.


Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν μια γεύση από το πρώτο πιάτο που έχουν ετοιμάσει οι απόκρυφοι σεφ, καθώς το κυρίως πιάτο θα έχει ψηθεί για να εγκριθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.


Μετά έρχεται η ώρα των πολιτικών για τα βαφτίσια.Η λέξη αναδιάρθρωση δεν θα γίνει ΠΟΤΈ τίτλος του σχεδίου για την ελληνική και την ιρλανδική οικονομία.


Ήδη δοκιμάζονται άλλες πιο εύπεπτες ονομασίες όπως βελούδινη-ήπια λύση, επαναγορά του χρέους μέσω ομολόγων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με μείωση του επιτοκίου και μερική διαγραφή του χρέους


Μόλις χθες ο πρωθυπουργός από το Νταβός μας επαναβεβαίωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης, μόλις πριν από λίγο ήρθαν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που επιβεβαιώνουν ότι είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την επαναγορά του ελληνικού χρέους μέσω χρημάτων του Ευρωπαικού Ταμείου.


Από τη στιγμή που ανοχτά πλέον η Α.Μέρκελ και οι υπουργοί της μιλούν για το κυοφορούμενο σχέδιο ''ανακούφισης'' του ελληνικού χρέους, που το υιοθετούν όλοι, είτε επενδυτές στυλ Σόρος είτε ΟΟΣΑ, τότε δεν μας μένει παρά να περιμένουμε το χρόνο και το τρόπο της ανακοίθνωσης.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η επιχειρηματολογία κάποιων στην ερώτηση γιατί τώρα η Γερμανία σπεύδει να βοηθήσει ενώ μέχρι πρότινος στύλωνε τα πόδια.Την παραδοχή πως συνειδητοποίησαν πόσο κοντά σε ντόμινο κρίσης χρέους είναι η ευρωζώνη δεν θα την ακούσετε παρά μόνο ...ηθικολογίες.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Metro AG, γερμανικής εταιρείας λιανικού εμπορίου, υποστήριξε από το Νταβός πως είναι «ηθική υποχρέωση» του Βερολίνου να στηρίξει την Ελλάδα και την Πορτογαλία.


''Είναι σχεδόν ηθική υποχρέωση της Γερμανίας και των Γερμανών βιομηχανιών να δώσουν στήριξη σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, θα πρέπει να έχει κανείς κατά νου τους καρπούς που καταφέραμε να δρέψουμε όλα αυτά τα χρόνια''.


Το γλυκό πάντως δένει με τις διαρροές από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, που συμπτωματικά τώρα και συμπτωματικά ανώνυμα, που διαβεβαιώνουν πως αναδιάρθρωση δεν σημαίνει αυτοματη έξοδο από την ευρωζώνη.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου