'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δ. Νάστος: ο Δήμος Ιωαννιτών θα εφαρμόσει αυστηρά τον αντικαπνιστικό νόμο

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως στην Δημοτική Αστυνομία πέφτει το κύριο βάρος εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.
 
Το Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ήδη την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και την αυστηρή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών, δια της δημοτικής αστυνομίας, καθ΄όλη την διάρκεια της εβδομάδας αυτής, θα προβαίνει σε ενημέρωση των επαγγελματιών για την υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου.

O νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ στους καπνιστές και πρόστιμα, που φθάνουν έως και 5 χιλιάδες ευρώ για τους καταστηματάρχες. Επίσης, δίνει διορία έως στις 31 Μαΐου του 2011 στα μεγάλα κέντρα διασκέδασης άνω των 400 τετραγωνικών να συμμορφωθούν με τις ρυθμίσεις. 

Ο Δήμος ζητά την συνεργασία όλων για την τήρηση του μέτρου ώστε να μην βρεθεί στην δυσάρεστη θέση επιβολής προστίμων. «Αναγνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες, όπως και όλοι οι κλάδοι, διέρχονται μία δύσκολη οικονομικά περίοδο. 

Ο στόχος μας λοιπόν δεν είναι να επιβάλλουμε πρόστιμα. Δεν επιθυμούμε να το πράξουμε. Για αυτό ζητούμε την συνεργασία τους ώστε να μην βρεθούμε σε αυτή την δυσάρεστη θέση», τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Νάστος.

Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε ήδη με τους προέδρους των σωματείων των εμπλεκόμενων επαγγελματιών, τους οποίους ενημέρωσε για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και ζήτησε την συνεργασία τους ώστε να μην αναγκαστεί η Δημοτική Αστυνομία να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων. 

Ο κ. Νάστος αναφέρθηκε και στο θέμα του παράνομου παρκαρίσματος, σημειώνοντας απευθύνοντας έκκληση στους οδηγούς ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν το νόμο. 

Οι έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία είναι συνεχείς. «Δεν κάνουμε διακρίσεις και δεν σβήνεται καμία κλήση» διαμήνυσε ο κ. Νάστος. 


http://www.epiruschannel.gr/node/4897

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου