'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επιχείρηση εμπορίας βρεφών κατά τη δικτατορία του Φράνκο!!!!

300.000 παιδιά απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους αμέσως μετά τη γέννησή τους και δόθηκαν σε ζευγάρια που συνήθως πλήρωναν για να τα υιοθετήσουν.

Οι καταγγελίες προέρχονται από την ισπανική οργάνωση Εθνική Ένωση Ατόμων που Επηρεάστηκαν από τις Παράνομες Υιοθεσίες (Anadir). Ο δικηγόρος της, Ενρίκε Βίλα που ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα της Ισπανίας, Καντίδο Κόντε-Πουμπίδο να ερευνήσει την πώληση 261 παιδιών κατά τη περίοδο του καθεστώτος του Φράνκο.


Οι παράνομες υιοθεσίες ξεκίνησαν αμέσως μετά τη νίκη του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο στον Εμφύλιο του 1936-9. Εκείνη την εποχή τα παιδιά που γεννιούνταν από πολιτικές κρατούμενες απομακρύνονταν αμέσως από τις μητέρες τους.


Η πρακτική αυτή επεκτάθηκε ευρέως κατά τη δικτατορία του Φράνκο (1939-75) και ενδέχεται να συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του 1990, είπε ο Βίλα. Οι περισσότερες υιοθεσίες πάντως έγιναν κατά την εικοσαετία 1950-70.


Οι μητέρες πληροφορούνταν ότι τα παιδιά τους είχαν πεθάνει. Το δίκτυο έβρισε "αγοραστές" που έγραφαν τα βρέφη στο ληξιαρχείο και συχνά η γυναίκα που επρόκειτο να υιοθετήσει προσποιείτο ότι ήταν έγκυος.


Η Anadir κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία όπως πλαστά πιστοποιητικά γέννησης, αποτελέσματα εξετάσεων DNA και μαρτυρίες ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν αγοράσει παιδιά. Η Ένωση δέχεται συνεχώς καταγγελίες από ανθρώπους που υποπτεύονται ή έχουν ανακαλύψει ότι τους είχαν "κλέψει" από τους βιολογικούς γονείς τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.


Υπάρχουν επίσης γονείς που πίστευαν ότι το παιδί τους είχε πεθάνει και σήμερα υποπτεύονται ότι μπορεί να είναι ζωντανό.


Η Anadir ζητά από την κυβέρνηση να συστήσει μια βάση δεδομένων DNA ώστε γονείς και παιδιά να μπορέσουν να εντοπίσουν ο ένας τον άλλο.newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου