'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Ανήλικοι πειρατές απήγαγαν τον έλληνα ναυτικό...!!

Η εταιρεία κάνει διαπραγματεύσεις για την καταβολή λύτρων

Ο ουκρανός πλοίαρχος και ο έλληνας πρώτος μηχανικός του φορτηγού...

πλοίου «Περσέας», με σημαία Αγίου Βικεντίου, που βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του λιμανιού Όννε της Νιγηρίας απήχθησαν από μια περίπου 10 ατόμων, που αποτελείτο από παιδιά 15 και 16 ετών που έφεραν βαρύ οπλισμό.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία «Trinto Shipping Μaritime» και οι δύο απαχθέντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις για την καταβολή λύτρων.


Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν από πυρά στα πόδια και δύο Αιγύπτιοι ναυτικοί μέλη του πληρώματος, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.


Το πλοίο, με 15μελές πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Αιγύπτιοι, βρισκόταν 12 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι Όννε προκειμένου να φορτώσει από εργοστάσιο λίπασμα για τη Ντόλα.


Οι ένοπλοι έφθασαν στο «Περσέας» με βάρκα και αφού πήραν από το πλήρωμα τα κινητά τηλέφωνα, τα κομπιούτερ του πλοίου και τα τρόφιμα, απαίτησαν χρήματα.


Σημειώνεται ότι η Νιγηρία είναι η 6η μεγαλύτερη πετρελαιαγωγός χώρα στον κόσμο, με 131 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ το 70% του πληθυσμού ζει με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα. Τα όπλα σε πολλές ένοπλες ομάδες που δόθηκαν από κομματάρχες, χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από οργισμένους νέους από τη φτώχεια και την πείνα.newsbeast
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου