'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Δίκη χωρίς... δίκη, χωρίς δικηγόρους και χωρίς κατηγορούμενους!!!

Αυτό που εκτυλίσσεται κάθε μέρα στην αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μόνο παρωδία μπορεί να χαρακτηριστεί.

Διάλογοι για γέλια και για κλάματα


Η δίκη που επι της ουσίας δεν έχει ξεκινήσει, διεκόπη! για μεθαύριο Πέμπτη.

Με την έναρξη της διαδικασίας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο τέσσερις, από τους 18, διορισθέντες νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν ότι αρνούνται να αναλάβουν την υπόθεση καθώς, όπως τόνισαν, δεν τους αναγνωρίζουν ως υπερασπιστές τους οι κατηγορούμενοι.


Παρόντες στο δικαστήριο ήταν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, οι οποίοι, επίσης, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το δικαστήριο.


Η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση, από τις φυλακές, ότι οι έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη.


Οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.


Η μητέρα του κατηγορουμένου Παναγιώτη Μασούρα ζήτησε το λόγο από την πρόεδρο προκειμένου, όπως είπε, να πειστεί το δικαστήριο να δώσει μία παράταση ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, "τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές". Η πρόεδρος αφού πολλές φορές της τόνισε ότι δικονομικά δεν έχει το λόγο, της ζήτησε να διευκρινίσει για ποιο λόγο δεν ήρθε ο γιος της στη δίκη.


Μητέρα: Ο γιός μου δεν μπορεί να παραστεί αφενός γιατί εδώ κι ενάμισι χρόνο χειρίζεται την υπόθεσή μας ένας συνήγορος...


Πρόεδρος: Γιατί τον έπαυσε τότε;


Μητέρα: Για λόγους προφανείς.


Πρόεδρος: Τι εννοείτε προφανείς;


Μητέρα: Υποβάλαμε αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Δώστε μια παράταση σ' αυτή τη διαδικασία. Είναι δυνατόν... Είμαστε γονείς, καταλάβετέ μας. Ν' αφήσουμε να κάνουν τα παιδιά μας απεργία πείνας;


Το λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, "πέντε λεπτά πίσω απ' το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;"


Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι, από ακόμη δύο διορισθέντες χθες συνηγόρους, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.


Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους, ενώ διέταξε να αποσταλεί απόσπασμα των πρακτικών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο όσον αφορά τους δικηγόρους που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό τους καθώς και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο δικαστήριο. Όπως τόνισε η πρόεδρος, η αποστολή των πρακτικών γίνεται "για τα νόμιμα" (σ.σ. για τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των δικηγόρων).


Λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του, τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.


newsit
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου