'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Χρεοκοπία Ελλάδας και Ιρλανδίας προβλέπει δημοσκόπηση του Bloomberg

Αποχώρηση τουλάχιστον ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης εντός της επόμενης πενταετίας και χρεοκοπία Ελλάδας και Ιρλανδίας προβλέπει η πλειονότητα των επενδυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του «Bloomberg Global Poll», το 59% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ'αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων προβλέπουν ελληνική χρεοκοπία ενώ 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Για την Πορτογαλία, οι γνώμες είναι διχασμένες, με το 47% να προβλέπει χρεοκοπία και το 48% να θεωρεί ότι αυτό δεν είναι πιθανό. Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η Ισπανία δεν θα χρεοκοπήσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιταλία είναι τρία τέταρτα. Παράλληλα, ποσοστό μεγαλύτερο του 90% θεωρεί ότι δεν θα χρεοκοπήσουν οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ίδιας της ευρωζώνης, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι. Το 45% εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί και οι περισσότεροι εξ'αυτών τοποθετούν χρονικά την κατάρρευση εντός της επομένης πενταετίας. Αντίθετα, ποσοστό 48% εκτιμά ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
Στην έρευνα, που ολοκληρώθηκε αυτή την εβδομάδα, συμμετείχαν χίλιοι επενδυτές, αναλυτές και traders, όλοι πελάτες του Bloomberg
 
drymadesnews
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου