'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Γαϊτανάκι ευθυνών και …σπάσιμο νεύρων για τους μετανάστες!!!!

Άνω – κάτω έχουν γίνει κυβέρνηση, κόμματα και Πανεπιστήμιο από την συνεχιζόμενη κατάληψη της Νομικής Σχολής... από περίπου 300 λαθρομετανάστες οι οποίοι πραγματοποιούν και απεργία πείνας, ζητώντας να τους δοθούν άδειες παραμονής

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία μετέχουν ο υπουργός και η υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Νταλάρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η τελευταία συναντάται αυτήν την ώρα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, στον οποίο εκ του νόμου βρίσκεται η ευθύνη για το πανεπιστημιακό άσυλο

Επίθεση Παπανδρέου στην Αριστερά


Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε εκτοξεύσει βολές κατά της Αριστεράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και μίλησε για προώθηση της ανομίας, με παραβίαση των πανεπιστημιακών ελευθεριών.
Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία... δεν είναι να επενδύεις σε μια κοινωνία μπάχαλο, να χαίρεσαι με εικόνες καταστροφής που κάνουν το γύρο του κόσμου» και προσέθεσε, αναφερόμενος στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ότι «προωθήθηκαν πρόσφατα προοδευτικοί και αποτελεσματικοί κανόνες, με τις ρυθμίσεις που υπερψήφισε η Βουλή για την πολιτική χορήγησης πολιτικού ασύλου».
Συμπλήρωσε δε, εντείνοντας την επίθεση στην Αριστερά, ότι «δεν είναι προοδευτικό το κράτος να έχει εκατοντάδες άχρηστους οργανισμούς, για να υπηρετεί πελατειακά συμφέροντα και να στέλνει το λογαριασμό στον πολίτη... Η πρόοδος και η Αριστερά δεν συγχέει την πρόοδο με τον κρατισμό».
Αναρωτήθηκε επίσης αν «είναι αριστερή πολιτική να κληρονομείς χρέη στα παιδιά σου…» και εάν «είναι προοδευτικό να επιτρέπεις σε κάποιους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 45 τους ή να νομοθετείς απαράδεκτες φοροαπαλλαγές για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών ή να μην εκδίδουν αποδείξεις χιλιάδες επιτηδευματίες;».

Αλέκα Παπαρήγα:


"Λύση εδώ και τώρα"

Η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σχολιάζοντας το ζήτημα της κατάληψης χώρων της Νομικής από μετανάστες, δήλωσε ότι "το άμεσο και πρακτικό ζήτημα είναι η δικαίωση όλων εκείνων των μεταναστών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, που δουλεύουν για μισό κομμάτι ψωμί, γίνονται αντικείμενο της πιο στυγνής εκμετάλλευσης και δεν τους αναγνωρίζονται τα δίκαια αιτήματά τους, αυτό της νομιμοποίησης και των εργασιακών δικαιωμάτων".


Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εδώ και τώρα λύση σε αυτό το ζήτημα, τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

"Ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε νομιμοποίηση σε όλα εκείνα τα σχέδια που θέλουν να εγκατασταθεί η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια και κατά καιρούς να παρεμβαίνει καταλύοντας το άσυλο. Το άσυλο μπορούν και πρέπει να το υπερασπιστούν οι ίδιοι οι φοιτητές και από την αστυνομία και από οποιοδήποτε άλλον το επιβουλεύεται.


Εδώ και τώρα ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει να αναγγείλει μέτρα υπέρ των μεταναστών.

Το γραφείο Τύπου της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ σχολίασε την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ως εξής: 

"Ούτε  λίγο ούτε πολύ ο πρωθυπουργός εμφάνισε ως αριστερό ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο και ως συντηρητικό ό,τι συμφέρει το λαό. Σημαντική η συμβολή του στην ανάπτυξη της πολιτικής σκέψης".

ΣΥΝ: "Ο πρωθυπουργός ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα"

"Ο κ. Παπανδρέου προεδρεύει κόμματος το οποίο συνδέεται  με τα μαύρα ταμεία της Siemens.


Είναι προκλητικό να μιλάει για διαφάνεια, την επόμενη μέρα ενός πορίσματος που είναι μνημείο συγκάλυψης των διαχρονικών ευθυνών του δικομματισμού. Ο Πρωθυπουργός της φτώχειας, της ανεργίας της  ύφεσης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και του μνημονίου  ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσει τις ολέθριες συνέπειες της πολιτικής του".   
 "Δεν φταίνε οι μετανάστες για την κρίση μας" αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας 

Να μεταφερθούν με μέριμνα του Δήμου Αθηναίων, οι μετανάστες σε δημοτικό γυμναστήριο ζήτησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι 

“Η απεργία πείνας των μεταναστών μέσα στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους.


Έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει καθώς συμφέρει την πολιτική ατζέντα. Έδωσε μάλιστα την ευκαιρία σε ορισμένους να βάλουν για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο ακόμη και το ακαδημαϊκό άσυλο. Όσοι όμως σπεύδουν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά σε ένα γενικευμένο κοινωνικό πρόβλημα, πολύ γρήγορα θα βρεθούν εκτεθειμένοι. Η δε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών χώρων γελοιοποιεί αυτούς που την επιχειρούν”.“Όχι” από Καμίνη


Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης , ωστόσο, απέρριψε ουσιαστικά την πρόταση Τσίπρα, τονίζοντας ότι ο Δήμος διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές- όταν  ζητήθηκε η συμβολή του- ότι  μπορεί  να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης.


“Στις συγκεκριμένες συνθήκες  η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο  για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το  Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή  «γήπεδο»  για να στεγάσει επ’  αόριστον 300 απεργούς πείνας!” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας επιτέθηκε κατά των πανεπιστημιακών αρχών, τονίζοντας ότι «ψεύδονται» όταν ισχυρίζονται ότι ενημέρωσαν τον ίδιο ή το γραφείο του για το ζήτημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες.

    Ο κ. Τασούλας αναφέρεται στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη και στον Πρόεδρο της Νομικής Σχολής κ. Φορτσάκη.

    Παράλληλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής τονίζει με νέα δήλωσή του ότι «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι έτοιμο να συνδράμει τις Πανεπιστημιακές αρχές, μόνο στο πλαίσιο του νόμου και με παρουσία των εισαγγελικών αρχών, ώστε να εγγυηθεί την ειρηνική και ασφαλή αποχώρηση από το κτήριο της Νομικής». 

  PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου