'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

"Πράσινο φως" για λύση της κατάληψης της Νομικής

"Πράσινο φως" για λύση της κατάληψης της Νομικής από τους 237 λαθρομετανάστες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εφαρμοστούν οι νόμοι και να μην καταλυθεί το κράτος δικαίου.

Παρέμβαση στο θέμα έκανε το απόγευμα της Τρίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως μόνη λύση είναι η κατάλυση ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί, δηλαδή του ασύλου. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς, λίγη ώρα αργότερα, αποκάλυψε σε δημοσιογράφους, ότι φοιτητές της ΔΑΠ κρατήθηκαν όμηροι από άλλους φοιτητές που συνόδευαν τους λαθρομετανάστες.

Την ίδια ώρα οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν στην αναστολή, για μία εβδομάδα, της λειτουργία της σχολής, καθώς δεν μπορούν να γίνουν μαθήματα με την παρουσία 237 λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει και απεργία πείνας, ζητώντας να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Οι λαθρομετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους,  έφτασαν όλοι μαζί με το πλοίο της γραμμής από την Κρήτη, διέσχισαν το κέντρο της Αθήνας και αφού έφτασαν στη Νομική, έσπασαν την πόρτα και προχώρησαν σε κατάληψη διαρκείας, μετατρέποντας το υπό ανακαίνιση κτίριο της σχολής σε έναν τεράστιο προσφυγικό ξενώνα.


Οι καταληψίες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να νομιμοποιηθούν, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν μπει και διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση, καθώς η συνεχιζόμενη κατάληψη κάνει κακό στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ και η όποια αντιμετώπισή της αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Οι πρυτανικές αρχές είναι σε συνεχή διαβούλευση με τα υπουργεία παιδείας και Προστασία του Πολίτη, ενώ ζήτησαν χρονικό περιθώριο μέχρι την Πέμπτη, για να εξευρεθεί κάποια λύση ανάμεσα στην διοίκηση της Νομικής και στους καταληψίες απεργούς πείνας.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε για πολιτικά καθοδηγούμενη κατάληψη, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, τόνισε ότι «η προστασία του Πανεπιστημιακού Ασύλου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Πανεπιστημιακών Αρχών».
Την ίδια ώρα, ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε έντονα την κατάληψη της Νομικής, ενώ έντονες ήταν και οι επικρίσεις για τους αρμόδιους υπουργούς.

Οαρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Α. Νάκος ασκεί σκληρή κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανεπαρκή που μπορεί να καταλήξει επικίνδυνος».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι «όσοι οδήγησαν τους μετανάστες στη Νομική, τους εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται», ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης κάνει λόγο για «εισβολή στο Πανεπιστήμιο».


star.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου