'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

"Οι έμποροι δεν μπορούν να ανοίξουν φαρμακεία"....!!!!!

Με στόχο να διαλυθεί κάθε υποψία περί μετάβασης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών στα χέρια των εμπόρων, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσέθεσε στο σχέδιο νόμου για τις «διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας» πως αποκλειστικά διπλωματούχοι φαρμακοποιοί έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν φαρμακείο.

Ταυτόχρονα, διαμήνυσε ότι μετά την κίνηση αυτή περιμένει να ακούσει τα «οφειλόμενα», από όσους ηγούνται τα απεργιών και ταλαιπωρούν τον κόσμο.


Κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος διατύπωσε - στο άρθρο 36, παρ. 1 εδ. α - την προσθήκη ως εξής:


«Το επάγγελμα του αδειούχου φαρμακοποιού και η λήψη άδειας και λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, δεν υπόκειται σε κανέναν περιορισμό, πλην των σχετικών με τα πληθυσμιακά όρια και την προϋπόθεση τήρησης ελάχιστων αποστάσεων, που εξασφαλίζουν την χωροταξικά ισόρροπη διασπορά των φαρμακείων στην Επικράτεια».


Όπως ανέφερε, αυτή η ρύθμιση υπάρχει στο σχέδιο νόμου στην εισηγητική έκθεση σε αρκετές διατάξεις, όμως, επειδή δεν υπήρχε και σε μία άλλη φράση, εκεί «πατούσαν» οι συνδικαλιστές των φαρμακοποιών και έλεγαν ότι πρόκειται για μια εκ του πλαγίου αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος και μία Κερκόπορτα για να ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.


«Έχω καταλάβει τώρα πια από την πορεία του διαλόγου - στη φάση σύγκρουσης που είμαστε - ότι αυτό, κατά τα λεγόμενά τους, είναι και το μείζον», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.
zougla.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου