'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Συνήγοροι "Πυρήνων": "Φακέλωμα που παραπέμπει στη χούντα"!!!

"Φακέλωμα που παραπέμπει στην χούντα και στις δίκες του εμφυλίου", χαρακτήρισαν τη μέχρι τώρα διαδικασία, οι συνήγοροι...
των κατηγορουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Παράλληλα, οι συνήγοροι έκαναν λόγο για "ειδικό κλίμα καταστολής" που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του χώρου διεξαγωγής της δίκης στις φυλακές, των συνθηκών που επικρατούν και της παρακράτησης ταυτοτήτων.


Οι συνήγοροι ζήτησαν την ανάκληση των αποφάσεων που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς" για την παρακράτηση ταυτοτήτων όσων εισέρχονται στον χώρο και για την μη καταγραφή των πρακτικών με φωνοληψία.


Κάλεσαν επίσης τους διορισθέντες από το Δικαστήριο νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων -που έπαυσαν την υπεράσπιση τους και αποχώρησαν από την δίκη- να μην αποδεχθούν τους διορισμούς τους καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο να τους προστατέψει.


Σε γραπτή δήλωση τους που διένειμαν μετά την συνέντευξη οι γονείς των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, εκφράζουν την πλήρη υποστήριξή τους προς τα παιδιά τους και απαιτούν από την δικαιοσύνη να εκδικάσει την υπόθεση με βάση τα πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία και όχι "με τα έωλα κατασκευασμένα από την Αστυνομία". Αναφέρουν ότι στην Ελλάδα του 2011 "δεν είναι δυνατόν να δικάζονται οι ιδέες και οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, ούτε επίσης η φιλία και η συντροφικότητα" και επισημαίνουν πως η "επιμονή" του δικαστηρίου στις αποφάσεις για τα δύο αιτήματα ωθεί "στα άκρα την κατάσταση" και εκθέτει σε κίνδυνο τις ζωές των παιδιών τους που έχουν αποφασίσει απεργία πείνας.
PROTO THEMA
sarotiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου