'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Καταγγελίες για προσλήψεις... γειτόνων!!!

Ε

ξήντα οκτώ συμβασιούχους έργου είχε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, απολύθηκαν οι επτά, προσελήφθησαν πάλι με σύμβαση έργου άλλοι δεκαπέντε (περίπου) και το Ίδρυμα... συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία! 

Με τον πρόεδρό του (επιλογή τού τότε υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου) να κατοικοεδρεύει στην Αθήνα (ήταν το υποτιθέμενο «δώρο» του Αχαιού υπουργού στην γενέτειρά του) και τους εργαζόμενους να γίνονται «μπαλάκι», αφού ο εκτελών χρέη προέδρου... τους έχει στο «περίμενε»! 

Το θέμα είναι ότι -σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον «Κόσμο» - τη στιγμή που διανύουμε περίοδο κρίσης και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι συν αυτώ δηλώνουν πως... ζούμε στην εποχή της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, οι προσλήψεις που έγιναν στο ΕΑΠ δεν ήταν και τόσο... αξιοκρατικές! 

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, φαίνεται πως όσοι χειρίστηκαν το θέμα φρόντισαν και «βόλεψαν»... συγγενείς και φίλους (όπως λέει ο λαός)! Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, αν όντως υπάρχει συγγενική σχέση, αλλά γνωρίζουμε πως υπάρχει σχέση... γειτνίασης! Αποτελεί κοινό μυστικό πως στο ΕΑΠ διορίστηκαν... παιδιά γειτόνων και προσφιλών προσώπων ανθρώπων που χειρίζονται τα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Έτσι, εκτός από την κόρη ιερέα και την κόρη αστυνομικού (που κατάγονται από την ίδια συνοικία), προσελήφθησαν και άλλοι «γνωστοί»! 

Την ίδια ώρα, όμως, ο εκτελών χρέη προέδρου στο ΕΑΠ κοινοποίησε στις 31 Δεκεμβρίου την απόλυση σε επτά συμβασιούχους, και μάλιστα σε κάποιους που το προηγούμενο χρονικό διάστημα εκπαίδευαν... τους νεοπροσληφθέντες συμβασιούχους. 

Συμβολικός αποκλεισμός
Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα η διοίκηση του ΕΑΠ δίνει συνεχώς υποσχέσεις στους συμβασιούχους, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Επτά άτομα έχασαν τη δουλειά τους, πολλά από αυτά μετά από έξι, επτά ή ακόμη και οκτώ χρόνια εργασίας. Είχαν προγραμματίσει τη ζωή τους, είχαν επενδύσει στο δικαίωμά τους για εργασία και τα έχασαν όλα μέσα σε λίγες ημέρες. 


Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές του χρόνου οι συμβασιούχοι του ΕΑΠ είχαν πραγματοποιήσει συμβολικό αποκλεισμό των εγκαταστάσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυθέντες. Το θέμα προέκυψε από τον Οκτώβριο του 2010, όταν ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών σε έξι διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΑΠ η μη ανανέωση των συμβάσεών τους από τις αρχές του 2011, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος. 



http://dete.gr/

1 σχόλιο: