'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πέθανε 16χρονη από νευρική ανορεξία...!!

Όταν η 15χρονη Anna Wood αποφάσισε να κάνει δίαιτα μαζί με την μητέρα της λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, όλοι περίμεναν ότι θα έχανε ένα-δύο κιλά.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Λίγους μήνες αργότερα, η 15χρονη, μια από τις πιο όμορφες και καλές μαθήτριες στο σχολείο, αρρώστησε με νευρική ανορεξία. Οι μάχες με την ασθένεια ήταν πολλές αλλά η AnnaWood δεν κατάφερε να τις κερδίσει, αφού πέθανε ένα χρόνο μετά την δίαιτα, στα 16 της χρόνια.
Η μητέρα της 16χρονης είχε σταματήσει τη δίαιτα πέντε με έξι εβδομάδες αφότου την άρχισε. Η 16χρονη όμως Anna, όχι μόνο δεν την σταμάτησε αλλά συνέχισε να μειώνει και τις ποσότητες φαγητού που έτρωγε. Η 52χρονη μητέρατης δήλωσε σοκαρισμένη: «όλα έγιναν τόσο γρήγορα! Μέχρι να ανακαλύψουμε ότι έπασχε από νευρική ανορεξία, η Annaείχε φτάσει πια σε σημείο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να τη βοηθήσουμε.»

Η Anna μάλιστα, κατέληξε να προσποιείται πως τρώει, κρύβοντας το φαγητό στο μανίκι της. Οι δάσκαλοι του σχολείου που είχαν παρατηρήσει πως κάτι δεν πήγαινε καλά, προειδοποίησαν τους γονείς του κοριτσιού. Όπως όμως δήλωσε η μητέρα της: «νομίζαμε πως ήταν υπερβολικοί».

Μόλις τον Μάιο η Anna άρχισε να παρακολουθείται από γιατρό και ψυχολόγο, όμως ήταν ήδη αργά, καθώς κανείς δεν μπορούσε να την πείσει να «κατεβάσει» την παραμικρή μπουκιά. Τελικά, τον Αύγουστο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, σε πολύ άσχημη σωματική κατάσταση, αφού είχε χάσει κάθε ίχνος λίπους που θα μπορούσε να κρατήσει ζεστό το σώμα της.

Προκειμένου να σώσουν τη ζωή της οι γιατροί υπέβαλαν την 16χρονη σε επέμβαση η οποία δεν βοήθησε, καθώς τα όργανα του κοριτσιού ήταν ήδη εξαντλημένα και αποδυναμωμένα. Το Μάρτιο τελικά, η 16χρονη  Anna Woodέχασε τη μάχη με την νευρική ανορεξία.


http://www.madata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου