'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κρίσιμη ψηφοφορία

Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των μεταφορέων. Θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με κάλπη και όχι δια βοής για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους, οι οποίοι ζήτησαν αναστολή της απεργίας για μία εβδομάδα και προειδοποιούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν με μυστική ψηφοφορία για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Αυτή τη φορά, η ψηφοφορία δεν θα γίνει δια βοής, αλλά θα είναι μυστικής, καθώς θα στηθεί κάλπη. Έτσι, θα αποφευχθεί και το φαινόμενο των αποδοκιμασιών, προς όσους επιθυμούν τη λήξη της απεργίας.
Σε δύο συναντήσεις που πραγματοποίησαν χθες, οι πρόεδροι των εννέα Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, δεν κατάφεραν να αποφασίσουν επί της πρότασης του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, για αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά που ασφυκτιά.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου που συναντήθηκαν με τους μεταφορείς, άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους.
"Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργος Κασσιμάτης.
"Υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί" σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και κάλεσε τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τους νόμους.
Χθες συζητήτηθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας- Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων.
Ο νομικός παραστάτης του Δημοσίου υποστήριξε ότι η επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της επίταξης. Αντίθετα, οι δικηγόροι των συνδικάτων τόνισαν ότι η επιστράτευση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς πλέον των άλλων, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε επισήμως στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ζητώντας του να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα με την επιβολή περιορισμών στην έκδοση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων δημοσίας χρήσεως και των ιδιωτικών βυτιοφόρων, παραβιάζει το άρθρο 49 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αφορά στην ελευθερία εγκατάστασης των επιχειρήσεων

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου