'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεσηκωμός των πιστών για τη Μητρόπολη Λευκάδας

Παρουσία αστυνομικής δύναμης τελέστηκε ο καθιερωμένος εσπερινός στη Μονή Φανερωμένης της Λευκάδας, καθώς δεκάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Μητρόπολης να τεθεί σε αργία ο Ηγούμενο της Μονής.

Ο Ηγούμενος
Ο Ηγούμενος
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Λευκάδας, Θεόφιλος, έθεσε σε αργία ενός μήνα από τα καθήκοντα του ιερέα και μόνιμη παύση από την εξομολόγηση τον Ηγούμενο της Μονής, Νικηφόρο.

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε έξω από τη Μονή για να διαμαρτυρηθεί, απαιτώντας για την αναίρεση της απόφασης.


Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί έξω από τη Μητρόπολη.


Την ίδια στιγμή από την Ιερά Μονή εξεδώθη έκκληση προς αυτοσυγκράτηση...


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Εκ τής Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος απευθύνεται θερμὴ έκκλησις πρός αυτοσυγκράτησιν των πιστών χριστιανών καὶ αποφυγὴν πράξεων ευρισκομένων εκτὸς των ορίων της ευπρεπείας η καὶ του Νόμου. Ακόμη καὶ όταν αισθανόμαστε τὴν δίκαιη ανάγκη νὰ διαμαρτυρηθούμε, δὲν πρέπει νά λησμονούμε τὸ πρότυπο της πραότητος τὸ οποίον αποτελεί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστὸς, όστις «λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει, πάσχων ουκ η πείλει» (Πέτρου Α’ 2, 23).


Είμεθα βέβαιοι ότι ο Κύριος καὶ η Παναγία Μητέρα του, εις τὸ όνομα της οποίας τιμάται η Ιερὰ μας Μονὴ, θὰ φωτίσει τὰς διανοίας των αρμοδίων πρὸς άρσιν πάσης γενομένης αδικίας καὶ ανάπαυσιν των καρδιών των πιστών».


ΠΗΓΗ:Mylefkada
Φωτό:Romfea
http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου