'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οι άθεοι ξέρουν πιο πολλά για τη θρησκεία από τους θρήσκους!

Έρευνα του ανεξάρτητου Φόρουμ για τη Θρησκεία και την Δημόσια Ζωή στις ΗΠΑ έκανε 32 ερωτήσεις σε 3.400 ανθρώπους, βγαλμένες από τη Βίβλο, το Κοράνι και άλλες θρησκείες. Ποιοι απάντησαν σωστά; Οι άθεοι και οι εβραίοι... 

Κατά μέσο όρο, οι ερωτηθέντες απάντησαν σωστά στις μισές ερωτήσεις, αλλά το αξιοπερίεργο ήταν ότι αυτοί που είχαν τις περισσότερες σωστές απαντήσεις ήταν οι άθεοι και οι αγνωστικιστές και ακολούθησαν οι Εβραίοι και οι Μορμόνοι!

Μάλιστα, τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια, ακόμα και όταν οι ερευνητές χώρισαν τους ερωτηθέντες σε ηλικίες.

Για τους περισσότερους από εμάς, τα αποτελέσματα μπορεί να ξαφνιάζουν, όμως για τον πρόεδρο των Αμερικανών Αθεϊστών , Ντέιβιντ Σίλβερμαν, πρόκειται για κάτι που ισχύει έτσι κι αλλιώς:

“Ο αθεϊσμός είναι αποτέλεσμα της πλήρους γνώσης και κατανόησης της χριστιανικής θρησκείας και όχι της απλής άρνησης στο Θεό. Έχω δώσει τη Βίβλο στην κόρη μου να τη διαβάσει. Έτσι γίνονται άθεοι οι άνθρωποι. Διαβάζουν τη Βίβλο”, σχολίασε ο Σίλβερμαν στους New York Times.

Οι ερωτήσεις ήταν κατά κύριο λόγο κλειστού τύπου και ενδεικτικά αναφέρονται μερικές ερωτήσεις:

1.Που γεννήθηκε ο Ιησούς;

2.Ποιος απαρνήθηκε τρεις φορές τον Ιησού;

3.Ποιος συνέταξε τις 10 εντολές;

4.Τι θρησκεία είναι ο Δαλάι Λάμα;

5.Τι είναι το Ραμαζάνι;

Μέλη της έρευνας αναφέρουν ότι το 45% των ερωτηθέντων που δήλωσαν Καθολικοί δεν ήξεραν ότι στη Θεία Κοινωνία το Κρασί και το Ψωμί συμβολίζει το Αίμα και το Σώμα του Χριστού ενώ το 53% των Προτεσταντών δεν ήξερε πως ο Λούθηρος ήταν ο “ιδρυτής” του Προτεσταντισμού! 


http://cosmo.gr/

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΟΥ, Η ΘΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ. ΕΣΧΑΤΩΣ, Ο ΑΓΓΛΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ HAWKING, ΕΥΘΕΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΘΕΟΥ.ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΟΤΙ, ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΟΙ ΕΝΘΕΟΙ Ή ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ. ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΕΝΩ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΤΣΙ, ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΑΚΡΙΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος έχει μελετήσει το σύγγραμμα του Κέλσου "Ο Αληθής Λόγος", καταλαβαίνει τι έχει γίνει με τον Χριστιανισμό. Καταλαβαίνει τι παραμύθι του πούλησαν του ανθρώπου δύο χιλιάδες χρόνια τώρα. Και όποιος έχει ασχοληθεί έστω και για λίγο με τη Φυσική, καταλαβαίνει το ασύστολο ψεύδος των ιδρυτών της κάθε θρησκείας. Καίτοι δεν μου αρέσι η θεωρία του Μαρξισμού, γιατί έγινε ευαγγέλιο του ανθρωποφάγου Κομμουνισμού, για το θέμα της θρησκείας, ο Μάρξ είχε δίκιο. "Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ....Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή