'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Οργανωμένοι και επικίνδυνοι..!!

Μέχρι και 200 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της ιδιοποίησης ακινήτων που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό. Συμμετοχή δικαστικών, πρώην κληρικού και ενός δικηγόρου θαμώνα τηλεοπτικής εκπομπής στον σκληρό πυρήνα. Ως εγκέφαλος φέρεται ένας πολιτικός μηχανικός. Η πορεία των ερευνών και ο τρόπος λειτουργίας της συμμορίας. Η σύνδεση με το παραδικαστικό κύκλωμα

Φως στη δράση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος επιχειρούν να ρίξουν αστυνομικές και δικαστικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα στην εγκληματική οργάνωση συμμετέχουν έως και 200 άτομα.
Τον σκληρό πυρήνα αποτελεί ομάδα 10 -12 ατόμων, ενώ ως εγκέφαλος φέρεται 55χρονος πολιτικός μηχανικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε φυλακιστεί για υποθέσεις που σχετίζονται με παράνομο εμπόριο χρυσού και πολύτιμων λίθων.
Συνεργοί του είναι τέσσερις δικηγόροι, οι οποίοι είχαν μεταξύ άλλων και ρόλο νομικών συμβούλων. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης συγκαταλέγεται το ότι ο ένας από τους δικηγόρους είχε γίνει γνωστός  στο ευρύ κοινό χάρη στην μόνιμη παρουσία του στο πανελ μεταμεσονύκτιας τηλεοπτικής εκπομπής! 
Ως ο "υπαρχηγός" του κυκλώματος φέρεται πρώην κληρικός, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στα γεγονότα που αφορούσαν τη γνωστή (προ μερικών ετών) υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος. 
Η οργάνωση χρησιμοποιούσε επίσης τρεις "μπράβους" για τις... δύσκολες αποστολές. Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 16 σπίτια και δύο κρησφύγετα όπου έχει βρεθεί μεγάλος όγκος ευρημάτων. Από εκεί προκύπτει ότι η δραστηριότητα του κυκλώματος ξεκινά το 1997.
Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι σήμερα τα μέλη του συνέστησαν 160 εταιρείες "φαντάσματα" μέσω των οποίων κυρίως νομιμοποιούσαν έσοδα από τις παράνομες δραστηριότητες.
Έχουν βρεθεί λογαριασμού των εμπλεκομένων σε Ελβετία, Αμερική, Γερμανία και αλλού, ενώ το ύψος των χρημάτων που διακινούνταν μεταξύ των εταιρειών του κυκλώματος εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Την συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης ερευνά η αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2009 και από τον Φεβρουάριο ξεκίνησε η καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Έχουν καταγραφεί 90.000 συνομιλίες ενώ έκθεση ανάλυσης που συνέταξε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος έχει έκταση 500 σελίδων.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία τον Ιούλιο και στο διάστημα που ακολούθησε οι αρμόδιοι εισαγγελείς φέρονται να αξιολογούσαν στοιχεία που αφορούν επίορκους συναδέλφους τους.
Από την Αστυνομία αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν στη δράση του κυκλώματος μεγάλο αριθμό δικαστών μέχρι και ανώτατο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου! Σημειώνεται ότι η επιχείρηση της αστυνομίας και της ΕΥΠ έφερε την κωδική ονομασία "Αττις" που παραπέμπει σε θεότητα της αρχαιότητας.
Το κύκλωμα είχε τέσσερις βασικές δραστηριότητες. Αρχικά, εξασφάλιζε ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις σε όσους πλήρωναν. Συνέτασσαν πλαστά τιμολόγια στο όνομα των εταιρειών -φαντάσματα και τα πωλούσαν σε άλλες εταιρείες οι οποίες ήθελαν να πληρώνουν λιγότερους φόρους.
Η βασική απάτη της οργάνωσης αφορά τα ακίνητα. Όταν σπίτια έβγαιναν σε πλειστηριασμό για χρέη σε τράπεζες, εμφανίζονταν ως πρώτοι δικαιούχοι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, με το αιτιολογικό ότι οι κάτοχοι των ακινήτων χρωστούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος. Έτσι, έπαιρναν το ακίνητο ή το μεταβίβαζαν στη συνέχεια στον ιδιοκτήτη του εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.
Καταγγελίες για την υπόθεση φέρονται να έχουν κάνει δύο μεγάλες τράπεζες, οι οποίες διαπίστωναν ότι έχαναν μυστηριωδώς ακίνητα από τα μέλη του κυκλώματος. 
Επιπλέον,  με πλαστά έγγραφα ιδιοποιούνταν ακίνητα μεγάλης αξίας που ανήκαν σε ιδιώτες ή το Δημόσιο, για τα οποία δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες τους για πολλά χρόνια.
Συνήθως έβρισκαν ακίνητα που ανήκαν σε άτομα μεγάλης ηλικίας ή άτομα που έλειπαν στο εξωτερικό και τα αποκτούσαν με πλαστά έγγραφα χρησικτησίας. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις το κύκλωμα έχει με αυτόν τον τρόπο αποκτήσει 50 τουλάχιστον οικήματα.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου