'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Το Βόρειο Σέλας έρχεται στην Ελλάδα!!

 Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, οι ηλιακές και μαγνητικές καταιγίδες μετακινούν το σέλας προς το Νότο κι έτσι το φαινόμενο θα γίνει για κάποιες ώρες ορατό και στην Ελλάδα.

Και μπορεί ακόμα να μην έχει γίνει γνωστή η ημέρα που ο ουρανός θα γίνει κόκκινος, ωστόσο το σίγουρο είναι πως το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό...



Ήλιος: Ένα αστέρι... κυκλοθυμικό

Η επίδραση του ήλιου στη γη είναι και το αντικείμενο του διεθνούς συνεδρίου που ξεκίνησε χθες στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 200 επιστημόνων από την Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Ο ήλιος έχει νεύρα και αυτά δε θα περάσουν εύκολα, λένε οι ειδικοί. Κάθε 11 χρόνια βρίσκεται στο ζενίθ του... εκνευρισμού του και εκσφενδονίζει στο διάστημα μέρος της μάζας του - δηλαδή ηλιακά νέφη και μαγνητική μάζα...

Είναι ένα αστέρι "κυκλοθυμικό" λέει χαρακτηριστικά, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γιάννης Δαγκλής.


Το Βόρειο Σέλας φέρνει και προβλήματα
Στη χώρα μας, το φαινόμενο δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, τα οποία όμως δε θα είναι τόσο σοβαρά σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω του γεωγραφικού μας πλάτους.

Το πιο ακραίο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε στον Καναδά το 1989 όταν ολόκληρο το Κεμπέκ βυθίστηκε στο σκοτάδι για 9 ώρες!


ΠΗΓΗ:  apolitistosteki 
http://tapantaedo1.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου