'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κάλπη στήνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και...

βυτιοφόρων προκειμένου να πάρουν την τελική απόφαση για το όποιο μέλλον των κινητοποιήσεών τους...

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συνδικαλιστών έχουν δυναμώσει αρκετά οι φωνές που μιλούν για λύσιμο του χειροφρένου, καθώς εκτός από τη σκληρή γραμμή της κυβέρνησης οι αυτοκινητιστές έχουν πια να αντιμετωπίσουν τη διαρκώς αυξανόμενη πίεση του εμπορικού κόσμου.

Μάλιστα χθες στελέχη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου αναζήτησαν λύση με τους αυτοκινητιστές, ενώ η Πανελλήνια Ενωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των βαρέων οχημάτων να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ζήτησε επίσης από το υπουργείο Οικονομικών δίμηνη παράταση στην καταβολή του ΦΠΑ και των λοιπών εισφορών, καθώς οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών έχουν, όπως λένε, πλήξει καίρια τις δραστηριότητές τους.

Παρά αυτή την πίεση, πάντως, οι συνδικαλιστές απέφυγαν να λάβουν απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων, πιθανώς φοβούμενοι μία νέα έκρηξη οργής από συναδέλφους τους. Μία τέτοια έκρηξη άλλωστε σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν η γενική συνέλευση των αυτοκινητιστών διεκόπη κακήν κακώς και μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών εκδήλωσε την πρόθεσή του να κατεβεί στο λιμάνι του Πειραιά και να εμποδίσει την είσοδο φορτηγών στα καράβια για την Κρήτη. Ωστόσο, πέρα από κάποιες αψιμαχίες στους προβλήτες, η Παρασκευή ήταν μία ήσυχη ημέρα, ενώ και το Σαββατοκύριακο τα μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών είχαν εξασθενήσει σημαντικά.

Οπως παρατηρούν συνδικαλιστικοί παράγοντες των αυτοκινητιστών, το ιδανικό θα ήταν η κυβέρνηση να παρατείνει για 6 μήνες την έναρξη ισχύος του νόμου. Οπως λένε οι 3 μήνες που απομένουν μέχρι την εκπνοή του 2010 είναι ελάχιστοι για να οργανωθούν όσοι επαγγελματίες το επιθυμούν σε επιχειρήσεις και ζητούν η μεταβατική περίοδος να ξεκινήσει από το καλοκαίρι του επόμενου έτους, αντί της 1ης.1.2011 όπως ορίζεται στο νόμο. 



enet.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου