'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Έξι εισαγγελείς για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Έξι Εισαγγελείς ορίστηκαν από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ελένη Ραϊκου για να στελεχώσουν το νεοσύστατο τμήμα οικονομικού εγκλήματος που θα χειρίζεται όλες τις υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στο δημόσιο.  

Στόχος η αποτελεσματικότερη και ταχύτερη ολοκλήρωση των ερευνών καθώς θα υπάρχει στενή συνεργασία με το ΣΔΟΕ και οικονομικούς επιθεωρητές.Ανάμεσα στις υποθέσεις που θα αναλάβουν από την Πέμπτη κιόλας, είναι και αυτές που απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό την κοινή γνώμη όπως οι προμήθειες στα νοσοκομεία, οι ύποπτες συναλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ειδικό τμήμα για οικονομικές υποθέσεις που σχετίζονται με το Δημόσιο συγκροτήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σε μία προσπάθεια
εξειδίκευσης της ποινικής έρευνας για διαφθορά αλλά και ταχύτερης απονομής Δικαιοσύνης.


 Το Τμήμα, που ήδη ξεκινά τη λειτουργία του, απαρτίζεται από έξι Εισαγγελείς Πρωτοδικών, όλοι με μεγάλη εμπειρία και κάποιοι με μεταπτυχιακές σπουδές σε ανάλογα θέματα.
Αντικείμενο διερεύνησης της ομάδας των εισαγγελέων θα αποτελούν όλες οι υποθέσεις διαφθοράς στον Δημόσιο Τομέα, όπως φορολογικές παραβάσεις, καταγγελλόμενες συμβάσεις του Δημοσίου, διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων κ.α.
Οι εισαγγελείς θα αναλαμβάνουν ανά δύο κάθε υπόθεση ενώ άπαξ της εβδομάδας η ομάδα, παρουσία και της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Ελένης Ράικου, θα συσκέπτεται ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τα πεπραγμένα και τις επόμενες κινήσεις τους. Το "μοντέλο" λειτουργίας της ομάδας προβλέπει επίσης και την πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των κινήσεων που θα γίνονται σε κάθε υπόθεση, όπως καταθέσεις μαρτύρων, αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εντολές άρσεων απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών κ.α.
Ήδη στη νέα ομάδα έχουν ανατεθεί προς ποινική διερεύνηση γνωστές υποθέσεις -δικογραφίες που ήδη είχαν σχηματιστεί από την Εισαγγελία- όπως αυτή φορολογικών παραβάσεων πρώην υπουργού, δάνειου τράπεζας προς τη Μονή Βατοπεδίου, καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, καταγγελίες για χρηματισμούς και ύποπτα "τυχερά" δελτία στο χώρο του ποδοσφαίρου κ.α.
 
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ
http://gkatzios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου