'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δημήτρης Πατμανίδης : Ο Μαθητής που προκάλεσε Μακελιό......

Τον Απρίλιο του 2009

ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης Πυροβόλησε και προσπάθησε να
σκοτώσει συμμαθητές του σε μια σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρεντη της Αθήνας. Το συγκεκριμένο γεγονός πήρε μεγαλες διαστάσεις στα Ελληνικά ΜΜΕ καθώς η ...

....περιπτωση του Μαθητή Δημήτρη Πατμανίδη ειχε πολλές ομοιοτητες με αναλόγου ειδους επιθέσεις σε σχολεία των ΗΠΑ που προκάλεσαν πολλα αθώα θυματα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Το πρωϊνό της 9ής Απριλίου του 2009 ο 19χρονος Δημήτρης Πατμανίδης,σπουδαστής στο Ηλεκτρολογικό τμήμα της σχολής του ΟΑΕΔ, εισβαλει κρατώντας δύο περίστροφα στη Σχολή, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Κηφισού, όπου βρίσκονταν ήδη οι συμμαθητές του, καθώς το μάθημα είχε αρχίσει.Στην τσάντα του ειχε 66 σφαίρες, ένα πτυσσόμενο στιλέτο και ενα σημείωμα με το οποίο επιχειρούσε να εξηγήσει την πράξη του. Στις σκάλες συναντάει, αργοπορημένο, τον 18άχρονο συμμαθητή του Δημήτρη Κοκκίνη, ο οποίος, όταν τον είδε να κρατά τα δύο όπλα, τον ρώτησε έκπληκτος: "Τί κάνεις εκεί";

Ο δράστης τον πυροβόλησε και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Δύο εργάτες σε εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στις σχολές του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είδαν τη σκηνή, επιχείρησαν να τον σταματήσουν, ωστόσο δέχθηκαν και αυτοί τα πυρά του νεαρού.

Ο 19άχρονος δράσης διέσχισε την λεωφόρο Κηφισού και έφτασε σε ένα γειτονικό παρκάκι, όπου και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.Τα περίστροφα που χρησιμοποίησε ο Πατμανίδης και εντόπισε η Αστυνομία ηταν αμφότερα ρωσικής προέλευσης.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ ;

Ο νεαρός Δημήτρης Πατμανίδης ήταν ένα παιδί που απομονονώταν στον ευατό του και πού εξαιτίας της καταγωγής του (Αμπχάζιος ομογενής), της εναλλακτικής κουλτούρας του,του ξεχωριστού τρόπου ντυσίματος του,της μουσικής που άκουγε και γενικώς της συμπεριφοράς του, δέν μπορούσε,δέν προσπαθούσε,δεν ήθελε,αλλά δεν ήθελαν και οι άλλοι να τον κάνουνε παρέα.
Στο σχολείο του κυκλοφορούσε με μαχάιρι,οι καθηγητές του τόν είχαν αποβάλει,οι συμμαθητές του τον δούλέυαν, τον χλέυαζαν και συχνά του επιτίθεντο ρίχνοντάς τον μέσα σε κάδο υς σκουπίδιών.O ίδιος φρόντισε να επιδείξει μιά άκρως επιθετική συμπεριφορά όταν έδειρε έναν συμμαθητή του και αμέσως οι καθηγητές του τον απέβαλαν δια παντός απο το πρώτο του σχολείο.Μια νεαρή κοπέλλα είχε επίσης πρόσφατα απορρίψει το φλέρτ απο τόν νεαρό Πατμανίδη.

ΟΙ "ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

Τις «προειδοποιήσεις» του Δημήτρη Πατμανίδη,είχαν αγνοήσει συστηματικά η οικογένεια και το σχολικό του περιβάλλον.Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο βίαιο ξέσπασμά του, εναντίον συμμαθητή του σε λύκειο του Πειραιά, το σχολείο αντέδρασε αποβάλλοντας τον Πατμανίδη, χωρίς να γίνει προσπάθεια να βοηθηθεί ο νεαρός που ήδη περιγραφόταν ως ένα παιδί «περιθωριοποιημένο και απρόσιτο».Στην Ιστοσελίδα κοινωνικής δυκτίωσης Myspace o δημήτρης Πατμανίδης εβαλε μια επιστολή μίσους, «φόρτωσε» τις φωτογραφίες με τα όπλα, πόζαρε σε φωτογραφικό φακό ή στην κάμερα κινητού τηλεφώνου δείχνοντας τη φοβερή ματιά της σκληράδας, έβριζε και καταριόταν την κοινωνία, τους καθηγητές και τους συμμαθητές του.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Μετά την τραγική εξέλιξη, οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τον 19χρονο δράστη και αυτόχειρα ως «κλασική περίπτωση», συγκρίνοντάς τον με τους δράστες ανάλογων επιθέσεων στο εξωτερικό.Ο Δημήτρης Πατμανίδης προερχόταν από διαφορετικό κοινωνικό περιβάλλον σε σχέση με την πλειονότητα, τουλάχιστον, των συμμαθητών του: ήταν ένα παιδί που γεννήθηκε σε συνθήκες πολέμου, ακολούθησε ο ξεριζωμός της οικογένειάς του από το Σοχούμι και από εκεί και πέρα η προσπάθειά της να ενταχθεί στην ελληνική πραγματικότητα. Όπως φαίνεται, ο αδελφός του, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, εντάχθηκε ευκολότερα, αλλά τα πράγματα δεν ήταν ανάλογα για τον μικρότερο γιο της οικογένειας των ομογενών, που περιγράφεται από τους γνωστούς της ως «πιο ευαίσθητο και μοναχικό παιδί».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ - Ο ΚΩΔΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Είναι μαθηματικώς βέβαιο πώς άν δέν ληφθούν κατάλληλα μέτρα για την στήριξη των μαθητών στο σχολείο και τους δρόμους,τα κρούσματα μιμητισμού εγκλημάτων και εγκληματιών θα αυξηθούν.
 
 http://www.troktikaras.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου