'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αδειάζουν τα ράφια, εξαγωγείς σε απόγνωση...

Η κυβέρνηση τελικά τα κατάφερε και αφού έφερε αντιμέτωπες δύο κοινωνικές ομάδες, τους ιδιοκτήτες φορτηγών με τους εκπροσώπους του εμπορίου και της βιομηχανίας, παρενέβη χθες ως σωτήρας της αγοράς και του κύρους της χώρας, πριν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων ακινητοποιήσουν την οικονομική ζωή του τόπου και προκαλέσουν αισθητές ελλείψεις στους καταναλωτές.

Χρειάστηκε να προηγηθεί ο
συντονισμένος βομβαρδισμός
επιστολών διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον πρωθυπουργό από όλο το φάσμα των φορέων της αγοράς -βιομήχανους, βιοτέχνες, εμπόρους, εξαγωγείς- ώστε να βρεθεί το «πάτημα» και η δικαιολογία για την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία ........


υποχρεώνονται οι οδηγοί να ξαναβάλουν μπρος τα φορτηγά τους.

Τα προβλήματα στην αγορά είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητά χθες και στην Αθήνα, χωρίς πάντως να λείπουν ακόμη από το λιανεμπόριο είδη πρώτης ανάγκης ή να παρατηρούνται ελλείψεις σε οπωροκηπευτικά και νωπά προϊόντα, καθώς η τροφοδοσία των μεγάλων σουπερμάρκετ και της λαχαναγοράς γίνεται όλες αυτές τις μέρες με ίδια μέσα.


Μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν άμεσα οι μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι μεν λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, η οποία, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, έχει επηρεάσει ή διακόψει την παραγωγή πολλών εργοστασίων, και οι δε επειδή οι ακυρώσεις και αναπροσαρμογές των συμβολαίων με πελάτες προκαλούν χρηματοδοτική ασφυξία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησαν χθες στον πρωθυπουργό οι εξαγωγείς, περισσότερες από 200 εξαγωγικές επιχειρήσεις υπολειτουργούν, ενώ άλλες με ευπαθή προϊόντα (ιχθυοτροφεία, αγροτικά προϊόντα κ.ά.) βρίσκονται προ «ολοκληρωτικής καταστροφής». Περισσότερα από 6.000 κοντέινερ με εξαγώγιμα προϊόντα και πρώτες ύλες βρίσκονται σήμερα ακινητοποιημένα στα τελωνεία, ενώ υπολογίζεται ότι οι απώλειες αντιστοιχούν σε 48 εκατ. ευρώ ημερησίως.


Από την πλευρά της η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων επισήμανε στην επιστολή της προς τον Γ. Παπανδρέου ότι η αγορά υφίσταται τεραστίων διαστάσεων ζημιά και μόνη λύση είναι η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας μετά την αποτυχία του διαλόγου.


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μίλησε για «συντεχνιακή αδιαλλαξία, η οποία αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία».


Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος έκανε λόγο για «καταστροφική ολιγωρία ως προς την εφαρμογή των νόμων του κράτους» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη. 


http://cobra-argos.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου