'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Θιγμένοι οι πανεπιστημιακοί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα ΑΕΙ..!!

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στους Δελφούς, σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαμαρτύρεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

Ο κ. Παπανδρέου είχε περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ορισμένα Ιδρύματα, ενώ είχε αναφερθεί και σε «κακώς κείμενα» αυτών.


«Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τα όσα απαξιωτικά, ισοπεδωτικά, συκοφαντικά και κακόγουστα αναφέρθηκαν από τον πρωθυπουργό για τα ΑΕΙ. Αυτή μας τη θέση μάλιστα κάναμε σαφή και κατά την παρέμβασή μας στην ίδια εκδήλωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Οι καθηγητές καλούν την ηγεσία της χώρας «να ενσκήψει με φροντίδα και σοβαρότητα στα προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης και να μην αποδέχεται αβασάνιστα τις όποιες υποδείξεις ανεύθυνων, φανερών ή μη, συμβούλων.


Όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους, τα Πανεπιστήμιά μας σήμερα διαθέτουν το καλύτερο επιστημονικό δυναμικό από συστάσεως του ελληνικού κράτους!!».


Οι Πανεπιστημιακοί πάντως, στηρίζουν την ανάγκη ριζικής μεταρρύθμισης των ΑΕΙ και έχουν ήδη ανοίξει ουσιαστικό διάλογο, ενώ έχουν καταθέσει προτάσεις, όπως έγινε στο Διεθνές Συνέδριο, τον Απρίλιο 2010, με θέμα: «Το Πανεπιστήμιο στον 21ο αιώνα: Όραμα, Προβλήματα και Προοπτικές». 


http://www.zougla.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου