'' ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ''

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ... Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ : protanea@gmail.com


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Απάτη εκατομμυρίων..!!!

Χιλιάδες πελάτες τραπεζών, έπεσαν στα δίχτυα συμμορίας, που είχε αποκτήσει πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κλάπηκαν 6 εκατομμύρια στερλίνες. Συνελήφθησαν 19 άτομα. Σε εξέλιξη οι έρευνες

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε 19 ανθρώπους που φέρονται ότι συμμετείχαν σε διαδικτυακή απάτη με θύματα χιλιάδες πελάτες μεγάλων τραπεζών, δήλωσε σήμερα μία εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Λονδίνου, 6 εκατομμύρια στερλίνες κλάπηκαν από αρκετές μεγάλες τράπεζες σε περίοδο τριών μηνών, όμως το τελικό πόσο αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι η συμμορία φέρεται ότι μόλυνε χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη Βρετανία με ένα λογισμικό που της επέτρεπε να αποκτά πρόσβαση στις πληροφορίες πρόσβασης διαδικτυακών συναλλαγών πολλών χρηστών.

"Πιστεύουμε ότι σταματήσαμε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο που χρησιμοποιούσε εξελιγμένες μεθόδους για να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αθώων ανθρώπων", δήλωσε ο Τέρι Ουίλσον της κεντρικής μονάδας καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η αστυνομία συνέλαβε 15 άνδρες και 4 γυναίκες σε συντονισμένες επιχειρήσεις που διεξήγαγε στο Λονδίνο χθες Τρίτη.


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου